Online users

Follower

Wednesday, February 3, 2010

Unsettled things

Kesihatan aku semakin merosot. Asyik batuk-batuk dan sakit kepala. Selalunya aku susah nak jatuh sakit macam ni. Susah sangat. Kalau setahun tu, rasanya sekali dua saja. Tapi sejak dua menjak ni menjadi-jadi pula sakitnya. Mungkin sakit mengada-ngada kot. Ye lah. Nak fly. Saja nak bagi masalah dekat aku lagi.

Banyak lagi tak setel. Selagi tak jejak kaki kat KLIA tu, selagi tulah rasa tak ready. Luggage baru half packed. Banyak lagi tak sumbat. Lesen kereta dah confirm tapi tak pi renew lagi. Masalah juga nak gerak dari rumah ke JPJ sebab branch kat Alor Setar ni bukan dekat pekan tapi somewhere around Mergong yang memang susah nak dapat public transport.Aku malas nak susahkan orang lain. Pak Chaq pun baru saja recover dari sakit. Tak sampai hati nak minta tolong dia hantarkan. Haish. Runsing betullah.

Lagi satu, minggu ini nak tak nak kena bayar bil broadband yang dah tertunggak sebelum terminate line. Lepas tu, kena pi hantaq modem ni kat Kak Yon kat Sungai Petani pula. Ikutkan hati, malas betul nak pergi ke SP tu sebab bas buruk dan tak selesa.Tapi, apakan daya. Hidup tanpa transport sendiri macam nilah rupanya.Apa-apa pun memang kena setel minggu ini juga. Minggu depan dah kalut nak final check semua barang before berangkat ke KL.

Sesak otak. Lagi seminggu. Berat hati nak pergi meninggalkan insan terhebat di sini. T_T.

Ya Tuhan, kuatkan hatiku ini. Tetapkan imanku. Kau sejahterakanlah kesihatanku.Peliharalah aku dari segala kemungkaran. Amin.

19 comments:

angah iza said...

x sehat ek ??
tp still rancak update blog ek ...
sis yg sehat pon ,blog da naik basi x de entry baru.hahahha :P

Fina said...

i wish i could help you. hehee

MieZa said...

mkn ubt k..
takmo sedih2...

DeVoTeD LiLy said...
This comment has been removed by the author.
DeVoTeD LiLy said...

haha..
pirah aku ta byr2 bil..
smpai line kena sekat..
celcom dok antaq surat ja..
hahha..
mak aku cuak2 takot nek court..
keh3...

[s][u][e][h][a][n][n] said...

alahai siannyer..xpe2 settlekan satu2 ok..jaga kesihatan tu elok2..

|arieza| said...

be strong :)

Solehah said...

insyaallah semua akan baik2 ja..doakan yang terbaik utk zack.

Dee said...

mcm kak dee lah ni..xde transport..depends kt public transport je..nak x nak kenalah buat sendiri gak kan..

NeenaAnuar said...

Buat checklist bebetoii yer... jgn ade yg tertinggal nanti...

apapunn.. jaga diri bebaik yer zack.. akak sentiasa doakan kesejahteraan zack..

Syida Shukor said...

sekarang musim org demam ka ? i pun macam demam2 dekat sini .

ini blog wirdah said...

kat uni akak ni pon ramai yg tak sehat,demam,batok segala. sbb cuaca sini sgt panas kot.berpeloh2 la kalo tdo.

wah,lagi bape2 hari je kan firah dh nak fly..goodluck dik :)

zulhilmi bdk blur said...

bykkan berehat ek..

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

be strong beb.. biase la tu ade perasaan begitu. tapi peluang hanye datang skali je kan. bukan senang dapat study kat oversea. jeles aku tau. haha. makan ubat k. take care..

Fikri said...

mabuk udara... itu arr masalahnye.

Kaseh NazLieza said...

skg mmg musim demam...sye pon tgh demam selesema ni...huhu...azabnyer..

Hami Asraff said...

rilex. life is a process. now your part of that process. no matter how you have to. keep it up bro. eh silap, keep it up sis! ahaks ~

Redbloodsnow said...

alololo...x sehat ea. jgn lupe take med ea :)

Judiene said...

kata-kata ko wat aku sedih plak
menghitung hari utk kita pergi meninggalkan bumi Malaysia
rasa sedih plak menunggu hari itu tiba
hmmm

hahahaha
amacam, best tak ayat aku!??
xD

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger