Online users

Follower

Thursday, March 25, 2010

I tak balik.

Aiyoh. Semua tak kasi aku balik. Antara alasan yang paling obvious ialah tempoh aku kat oversea dua tahun ja. Baik gunakan masa cuti untuk jalan-jalan tempat orang instead of balik Malaysia.Ada yang suruh buat part time which is what I plan to do. Dengar senior cakap seminggu boleh dapat sampai $100. Kalau sebulan dah $400. Kayo mak cik! At least boleh buat modal nak beli ole-ole kat ampa semua kan. Ececey. Dan dan ole-ole. Kerjanya belum lagi. Vision punya tinggi.

Dekat sini kalau nak apply kerja, first thing to do is to apply an IRD number. Aku pun tak berapa faham sebenarnya IRD number ni untuk apa. Well, basically untuk apply kerja la. Cuma tak berapa pasti kenapa tak boleh direct pergi kedai tanya ada kerja kosong ke tak. The one that we used to do in Malaysia.Maybe sebab kami international student kot.So procedure dia lain sikit dari orang lain.Borang dah ambil tapi tak isi pun lagi. Biarlah dulu. Assignment pun dah menimbun. Malas lagi nak fikir pasal kerja part-time.Study is my priority here.

Rasa macam dah lama tak call tok. Nak call dia la malam ni. Nak suruh pos blender. Blender sini mahal nak mam....

21 comments:

sI tEDI said...

yup! better manfaat waktu yg singkat dgn menimba banyak pengalaman di negara org..
skema tak jawapan aku?>

ekekekkeke

deus X machina said...

ole-ole aku jgn lupa ok

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hehehe nekad la xbalik nie no..hehhehehe

PinQib said...

tu la zack.. apa guno ang melawat klu x g bnyk tmpat.
hai..mcam pantun dua kerat lak

syafawani said...

uishh kaya la zack kalu reja:)
nak ole2 gak noh..haha..

[s][u][e][h][a][n][n] said...

assisment tu ko kasi settle lu eyh..dah selesai baru pk apply kje 4 time lak :)

Asyraf Abdul Rahim said...

abislah hang, semua org nak mintak ole2 ni. haha. aku pon nak!

att said...

IRD, bkn international je..sume org pun kene ada, as far as i know..
btw, blender tu kalau pos,still murah ke? coz campur kos nk pos ke sini..kan? huhu

[z@ck] said...

si tedi..
awat tiba2 ko jadi skema ni? x phm..hahaha

deus x-machine..
orait..insya-allah.. =)

purplelicious..
ya! nekad!wahhh..hehehe

PinQib..
betul..tumpang ada chance kat oversea ni kan..ko dulu pemantun terbaik ke?hahaha

syafawani..
orait..masuk dlm list =)

suehann..
yup..betul tu..assignment lebih penting dari kerja.wah.

Asyraf Abdul Rahim..
ah..ko pn sama..2x5 gak..

att..
ooo..i see..bukan hantar blender semata je att..nak minta pos benda lain lagi..heheheh

mysara newrie said...

"..mahal nak mampus.." haha

[z@ck] said...

mysara newrie..
pandai pun..gud girl

joegrimjow said...

keje la
lepas tu bleh blanja daku
hehe

[z@ck] said...

joegrimjow..
aku nk p kat ko la..ko kena bawa aku pusing2 sheffield..boleh x? hehehe

NeenaAnuar said...

hehehe.. jgn suruh atok pos batu lesong sudaaa noooo... :D

Judiene said...

yup
agree ngn suggestion dowg
kalo aku time cuti la g jalan2
hehehe
peluang keemasan neh nak jelajah negara org

hans said...

woi,kasi duit new zealand dekt aku sebagai hadiah
ekekeke

Useriez said...

ya aku pun rasa tak payah blk..
cuba jelajah tmpt org...

AkU said...

hg xyah blk la zack..biaq 2thn tuh baru kita jumpa..hehehe..

AcanCapik said...

kerja la weh... dapat duit boleh beli kereta murah2... ada AP rugi la tak guna. huhu...

.: ♥ Vintage :. said...

alaaa...niy yang nak majuk balik ngan hg niy! uwuuu

nabil said...

mahal sgt ka blender?kalau masuk harga pos,ntah2 sama dengan harga kat sana..
pikir2kan..heheh

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger