Online users

Follower

Monday, March 29, 2010

Kejap panas, kejap sejuk.

Printscreen 30999 dapat t-shirt di sini.Anda masih lagi berpeluang untuk menjadi pemenang.

Aku tak faham sangat dengan cuaca kat Wellington ni. Kejap sejuk nak mam.., kejap panas nak mam.. Tak pernah konsisten.

Last weekend ada B.Ed Tesol Picnic kat Otari Bush. Tempat tu nala punya jauh dari bus stop. Dalam e-mail, Maria bagitahu 5 minutes walking only from bus stop. Ini dah dekat 30 minit berjalan baru sampai (campur sesat lagi). Maklumlah, first time pergi situ. Senior pun tak tahu jalan sebab dorang pun first time. Mencangak la kami ramai-ramai tepi jalan, buka peta macam tourist baru sampai NZ. T_T

Ketiak berpeluh menandakan cuaca sangat panas.Sungguh! Langsung tak ada angin. Tempat kami picnic tu open air dan dikelilingi hutan banat. Geng Malaysia semua pakat ambil port bawah pokok. Tempat yang teduh. Geng mat saleh pula hampaq blanket baik punya tengah hangat, berjemur.Nampak sangat orang Malaysia tak suka panas.

Makanan sangat banyak dan aku makan tak ingat dunia. Selagi boleh sumbat, aku sumbat. Pengakhirannya, setengah daripada makanan yang aku ambil, buang ke tanah. Itu la. Orang tamak selalu rugi. Sunnah nabi cakap berhenti sebelum kenyang. Tapi, aku lagi tak kenyang, lagi tu tak stop. T_T

Aku still aktif bersukan kat sini. Tak percaya? Tengok ni:

Sayalah juara melempar frisbee.

Mini tenis. Cara main dia macam main real tenis cuma raket dia haluih. Dan bola tenis dia dah attach kat poll tu.

Sekarang, dah percaya ke tak yang I still aktif bersukan? Hahaha.

p/s: Counter sikit lagi nak capai 30999. Cepat-cepat. =)

13 comments:

'AQILAH said...

farah haris kawan ku :)

YobSumo said...

waduh waduh. extreme benar sukannya. ada luka2 tak?

Solehah said...

eden pecayo jo..rajin no hangpa pi jalan2..

LORD ZARA 札拉 said...

pergh~

ganas hang~

lain kali amik aksi guling2~

sI tEDI said...

kat sini lg panas

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

ko memang semangat ah zack. keh3.. majulah sukan untuk malaysia!

ikanbilis said...

jangan jadi hangat2 taik ayam sudah =)

I_Hate_Lolipop said...

aku tgk kau dah mcm artis skang...haha

lilylala said...

mcm panas dr malaysia jerk

a-m-i-r said...

ish2...same je kat mesia ni....

Redbloodsnow said...

interested plak zie nk main tenis cara uols tuh..hehehe

PinQib said...

hehe,, hebat agh..
macam tengah dok berjemur laks

PinQib said...

hehe,, hebat agh..
macam tengah dok berjemur laks

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger