Online users

Follower

Tuesday, March 23, 2010

Mekap tebal dan terang lagi bersuluh.

Kenal tak siapa kat tengah tu?

Close up sikit. Inilah gambar yang aku duk tunggu dari Ama' tu.Saja nak tunjuk kat ampa betapa tebalnya mekap yang kami pakai untuk performance tempoh hari.Seumur hidup, aku tak pernah sekalipun nak tonyoh lipstick merah ang ang kat bibir.Haram nak mekap macam ni semata-mata nak pi kelas. Sure kena boo. Tapi, kali ni untukmu Malaysia, aku sanggup.

Kami di make-up oleh Bill dan konco-konconya. Berdebar gila time dia start letak foundation. Tak dapat nak bayang muka sendiri macam mana lepas mekap tebal-tebal.Serius aku cakap, dalam gambar memang nampak cantik dan menawan. Tapi kalau tengok muka aku secara live, fikir dua kali nak puji cantik ke tak. Terlalu 'cantik'. Opera cina!

Si lelaki macho pun tak ketinggalan turut serta dalam acara conteng muka ni. Lawak tengok sorang-sorang menangis time pakai eyeliner. Hahaha. Mula-mula, semuanya lari dari jurumekap.Kononnya mahu mengekalkan status lelaki macho tak pakai eyeliner. Bila sorang dah pakai, yang lain mula iri hati.Mula beratur ambil turn untuk di mekap. Ada juga yang siap pinjam eyeliner, pi conteng mata sendiri depan cermin. Melebih dari perempuan nampak.Over tau.

Hang tengok. Punya ramai duk tunggu turn nak mekap. Jurumekap ada tiga ja. Yang nak dimekap ada lebih daripada 20 orang. Last-last, ada yang conteng muka sendiri. 'Mak andam' just tambah blusher dan maskara je. Blusher diaaaa...ya ampun. Terang lagi bersuluh.Dari jauh dah boleh nampak. Macam traffic light.Naallaa punya terang.


Tadaa..Inilah hasilnya. Terima kasih mak andam.

19 comments:

hans said...

opera tul dah
hahaha

AcanCapik said...

sungguh opera cina muka kamu... huhu... han menikah sok toksah la mekap camni, lari laki hang sok. huhu...

Luth Textile said...

tudia,, kalau pg center square mekap mcm ni, tobat orang lari woo

mysara newrie said...

pergh ~ make up same terang dgn baju! btw comey lah sorang2. hehe

touyakaruma said...

Klu pakai camnie gi kelas baru coool

.: ♥ Vintage :. said...

tediiiiaaa!! sakan noh depa?? haha ^_^

Judiene said...

bg aku contact number mak andam tuh
nak tempah utk majlis kawen aku
lawa plak tgk dowg mekap
hahahaha

Bungakopi said...

sygnya nmpak rmbut ko lah pic 1 dan 2 tu..

Fina said...

ahaha zack! i kena go through all this like 3-4 times for one month! tapi biasanya jadi tukang andam skali dgn andam diri sendiri. penat woh. haha. korang dahlah ramai.

dah tgok dah video kurik kundi ;)

DeVoteD LilY said...

weyh 1st tyme tgk ang mekap..
siap pipi merah..
wahaha..

cantekkk!!!

nur 'adli azhari said...

ahhaha...mmg tebal 2 inch!!

:::pIpozA::: said...

wow2 awek santek!! :))) yeah, first comment pkai akaun blogger.. hahahhaa..

.: ♥ Vintage :. said...

u have been tagged in my blog!sila respons yea! hehe

Dee said...

mmg cam opera cinalah..tp kalo utk show mekap dia mmg kena terang2..kalo x..x cantik..hehehe..

shi3la said...

orang dah chantek makeup camner pon chantek juger kann...

salam kenal yer..

white02 said...

uuuhaiii~
boleh tahan merah ni zack..

kalu kua dating mauuunye si dia soh lap pipi neh..
heee3x~

white02 said...

uuuhaiii~
boleh tahan merah ni zack..

kalu kua dating mauuunye si dia soh lap pipi neh..
heee3x~

Redbloodsnow said...

haahaha..a'ah kan. tebal ah. xpe² sekali sekala makeup tebal :P

att said...

betull...dari jauh nampak lawa..dr dekat..hehe..
no offense.. :P

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger