Online users

Follower

Sunday, March 14, 2010

Party lagi. Hish perempuan ni..

Again. Party. Memang syok lah dapat makan free ni. Save budget. Save beras 3 pot kat rumah tu.Tea party kali ini dianjurkan oleh pihak staff dari ANZ Bank Manners Street branch.Aku tak pasti whether event ini annually held or baru first time nak meraikan student Malaysia. Actually, kami buka account bank di ANZ, that's why dorang boleh come up dengan tea party ini.Maybe some sort of meraikan kami. Gitu.Mostly, ramai yang berdaftar dengan ANZ sebab ada Malaysian officer yang kerja kat situ. So, senang sikit nak berurusan. Hang cakap melayu ja dengan dia. Dia faham.

Seperti biasa, majlis dimulakan dengan sesi suai kenal staff ANZ dan sedikit pengenalan tentang budaya di NZ.Siap dapat handout lagi.Bagus-bagus.Baru aku tahu TAHI in Maori means number one. Hahaha. Sangat kontra dengan konteks bahasa melayu.First time ketiak basah kat Welly ni sebab berjemur bawah matahari terik. Sangat panas. Rasa nak terbakaq kulit oh. Kami dijamu dengan onde-onde, muffin, sandwich dan a few snack. Tak ada maknanya nak jumpa spagheti ke apa sebab ini tea party lorh. Makan pun ringan je la.

Hakka dance. Mes tunjuk skill. Hehe

Kami ajaq depa main galah panjang or dalam kamus utara, toi. Agak susah juga nak demo sebab main atas rumput which means tak ada single line pun untuk dijadikan border. Maka, terpaksa la guna beg, kasut dan ranting kayu as borders.Haha. Lawak gila. Rindu oh nak main galah panjang. Aku tak join pun tadi sebab malas. Lagi pun tengah panas terik. Tak sanggup I.

p/s: First time pakai skinny. Berjalan macam robot sebab ketat gila. Tambah-tambah tang paha. T_T

Salam sayang dari Insan Tinggi.Bubbye!

17 comments:

AcanCapik said...

macam seluar aku ja zack. size berapa tu? huhu...

NeenaAnuar said...

cun arr z@ck pakai skinny jeans! pose pun cun gak... tempat posing pun cun gak... heheheh.. anyway.. akak suke sgt pakai skinny jeans taw!

LALA said...

nice skinny weh,

syafawani said...

makin cantiknya z@ck skang..hehe

deus X machina said...

amboi sejak duduk nz ni berparti sakan ek...erk888

dah pandai wat hakka dance lom...???

Judiene said...

wah, pose maut pic last tuh
tunjuk punkoq hang kt sapa tuh?
hahahha

[z@ck] said...

AcanCapik..
saiz 11.. =P

NeenaAnuar..
actually seluar tu seluar bundle..murah je..hehehe..

LALA...
thanks XD

syafawani..
ehem2..*kembang hidung*

deus x machine..
dari mesia lagi tahu bt hakka dance.. =)

Judiene..
hahahaha..nasib bek ku tayang kot blakang..kalau kot depan kang..lain plak jadinya..hahaha

Rina said...

wah2, comel!! =)

ARC™ said...

disebabkan gambar gua ade kat atas tu, gua deman url gua diletakkan disini ahahahhahahhaha

miera said...

aku ngah lunch sambil bc blog ko..
gamba last buat aku tersedak..

sasha* said...

haha pakai skinny kalau gatal nk garu susah :P

I_Hate_Lolipop said...

aku ada usha u kat NZ. tapi dgn course aku ni susah la sbb dia lebih ke arah maori ek?

seronok tgk ko happy kat sana. kim salam kat mamat rugby.hehe

xoxo

AcanCapik said...

tipu oh... kalau aku ckap aku size 29 mesti ko tak caya kan? haha..

[z@ck] said...

Rina..
apa yg comel?

ARC..
weyh asfan..celah mana hang tau blog aku ni..hahaha..

miera..
padan muka!

sasha..
setuju sangat!! =)

I Hate Lolipop..
maksud ko apa? xde la..macam U lain gak...cuma sini bonus la..ada geng Maori..lecture still in English..

AcanCapik..
aku rasa sizing sini lain la dgn mesia..x sama..takkan ko ngn ak jauh sgt beza kn

Rina said...

gambar posing itula yg comel.. =)

Asyraf Abdul Rahim said...

ops jeans dari recycle butik ke? hahaha. :D

[z@ck] said...

Rina..
hee..thanks =)

Asyraf Abdul Rahim..
mana mampu nak beli yg ori.. isk

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger