Online users

Follower

Monday, March 15, 2010

Recycle boutique

Kalau kat Malaysia, aku tak layan sangat bundle. Tapi bila mai NZ ni, mana mampu nak beli baju mahal-mahal. Aku dah jadi kaki recycle boutique. Kat sini dia tak panggil bundle. Kalau dia panggil bundle, maybe aku fikir dua kali gak kot nak masuk kedai ni. T_T

Setakat ni, aku baru jumpa dua kedai yang jual baju terpakai ni. Recycle Boutique dan Paper Bag Princess Shop. Kat Paper Bag, semua item dijual below $20. Kalau nasib hang baik, boleh angkut winter coat yang cantik-cantik kat situ. Item memang terhad tapi kalau rajin belek satu-satu, memang ada la. Aku pun dah cekau satu. Kalau convert ke duit Malaysia pun, still murah. Mana hang nak dapat winter coat dengan harga below $100? Susah weyh.

Dari baju sampai la ke kasut dijual di kedai recycle.Tak pernah lengang kedai macam ni. Sambutan hangat. Sebab tu aku prefer datang sini dari pergi kedai baju yang jual first hand punya. Kalau ikut kualiti memang a bit low sebab secondhand tapi it's still in good condition. Orait le tu.

Antara item yang dah dirembat di recycle boutique :

Glassons winter coat= $20

Kenji skinny Jeans = $12

Volcom sweater = $9

Checkered dress = $12

Dah. Aku tak mahu lalu dah depan recycle boutique tu. Tergoda oh. Kalau hari-hari macam ni, boleh botak kepala. Ha. Lagi satu, bukan setakat baju perempuan je ada, baju lelaki pun ada.Kalau mai Wellington, jangan lupa singgah recycle boutique ya. Promote promote.

22 comments:

Redz da Tsar said...

Haha... Cantik bajunye... Ok la layan recycle dari first hand punya... Kos mahal kot kat NZ...

[z@ck] said...

Redz da Tsar..
yup..mahal..nasib baik ada a few shops yg jual murah..still consider pada yang miskin ni..hehehe

izzahfarhana said...

ada jumpa jay jays x?i likee

░♥si lampu neon♥░ said...

murah kot

Elle JmDean said...

whoaaaa... beragak sket sopin tu zack.... kang mkn kertas kat sane.. hehehe

AyanaAsham said...

cantik ar, jelosnya

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

bleh ah kirim satu. haha.. bleh kan zack? ko kan baek ati. hihihi..

kawie2020 said...

owh~ kesian kedai bundle kat malaysia kerana kamu x masuk... huhuhuhu....

QisTina said...

wahhh cantek nyer..
rezeki kamu lah zack.
huhu..
tina susah nak jumpe saiz kat situ..

AcanCapik said...

suruh mrs acancapix belikan jacket tuk aku. haha...

AkU said...

belikan aku satu..huhuuh..

ada van de kamp said...

izzah, jayjays byk & murah & ramai org pakai.
(tlg jwb utk z :p )

Lovely Emy said...

best nya shopping.. :) recycle boutique dia panggil, hmm..

kathy jem said...

Cantek baju Glassons winter coat tu.. ;)

hans said...

baju yang 1st tu akunampak menarik

p/s : jgn lupa teka 4 gambar dekat entry blog den tu

Luffy said...

belikan aku satu
recycle pun made in NZ
HAHA

[z@ck] said...

izzah farhana..
ha..betul cakap ada tu..jay jays sangat famous kat sini..ramaiyg pegi situ gak..affordable.

si lampu neon..
yup..memang murah..

Elle JM Dean..
tengah beragak2 la ni..hahaha.

AyanaAsham..
hihihi..jgn jealous..kat mesia pn byk kedai jual baju lawa2..

Oshinz d Senorita..
pesan x pe..jgn minta belanja dah..hahaha

kawie2020..
xsmpi seru lagi kot..hehehe

Qistina..
eyh..bukan banyak ke saiz Tina?

[z@ck] said...

AcanCapik..
ha..suruh la.. =)

AKu..
bak duit..hahaha..

Ada..
thanks 4 answering izzah's question..

Lovely Emy..
yup..recycle boutique =)

kathy jem..
thanks =)

hans..
ok will do..

Luffy..
weyh..jgn tertipu..mostly brg sini made in China..isk

Asyraf Abdul Rahim said...

winter coat tu serius lawa. pandai ko pilih z@ck. bagus2. hehe.

NeenaAnuar said...

lawaaaaaaaa nyer z@ck Glassons winter coat tuuuu... murah lak tuuu.. huhuhu.. kalau akak ke sana confirm giler menyopingg jerk jawab nyer!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah tertarik dah tengok glassons winter coat tue...

ikanbilis said...

kat oversea memang bundle layan tapi kat sini cam hampeh je bundle die ngehehe...

membe gue di uni of wellington.. dulu budak HELP.. nanti nak lawat lah..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger