Online users

Follower

Thursday, March 18, 2010

Sejuk weyh.

Suhu semalam mencecah 8 darjah. The air is getting cold.Seumur hidup, aku tak pernah pakai banyak lapis time tidur. But I did it yesterday. Sumpah sejuk. Itu pun tak cukup panas untuk warm kan balik badan aku. Duvet macam ketul ais.Sejuk gila weyh.

It's just autumn. Not winter yet. Tak tahulah boleh survive ke tak during winter nanti. One thing that I realize is that bila cuaca makin sejuk, aku cepat semput. Naik bukit sikit, dah cungap-cungap macam orang baru habis lari satu padang. Penat sangat. Kaki pula kalau lari sikit, senang cramp. Senang terseliuh. Sebab tu aku jarang lari kat sini. (Ceh,alasan je lebih minah ni).Paling koman pun, jalan laju-laju. Itu pun dah mengah. Hadoih la. Respect dengan orang sini sebab dorang boleh jogging dalam cuaca macam ni. Pakai short pula tu. Naik bukit pula tu. Wohoo. That's why badan mat saleh kalau yang pergi work out, memang fit betul.Berotot sana sini.I loike.

Hari tu chat dengan one of my cousin. Dorang plan nak datang sini tapi still in planning.If jadi, I would not allow them to come during winter. Jenuh beku sorang-sorang! Tak payah la nak berangan rasa sejuk kat oversea sangat. Awal-awal syok la. Lama-lama rasa menyampah tau. Over pula sejuk dia sampai nak pegang tombol pintu rumah pun berlapik dengan baju. T_T Nak slim shady pun susah sebab bila sejuk, kerja nak makan 24/7.Salahkan cuaca pulak dah. Hahaha.

p/s : Baru sedar, dah lama tak jogging since cuti bulan 11 tahun lepas. Lemak sana sini.Oh nooo.

18 comments:

I_Hate_Lolipop said...

nasib hang tak beku kan...huhu. aku pun x jogging sbb malaysia panas nak mampuih! hang takpa lagi, cejuk.

intan izani said...

8 darjah sure sejuk
kene lah jaga diri
kang asyik tak sihat aje kan.

NeenaAnuar said...

kat sini panas melampau lak zack! tapikan kalau akak lebih rela bersejuk beku coz badan tak letih and akan rasa segarr sentiasa! hehehe...

[z@ck] said...

I Hate lolipop..
ya ka? aku dengaq suhu kat mesia mencecah 40..btoi ka?

intan izani..
tu la..nanti ada vaccination injection..mmg kena amik..takut demam time winter..

NeenaAnuar..
ha'ah...betol gak..tp kalau sejuk sgt pn susah sis..nak gerak p mana2 pn ssah..jadi malas..kerja nak tdoq ja..x produktif..

yusuf mujahidin ™ said...

tk suke bc entry ni...jeles...ngahahahaa

Zuewairy said...

tdo lam tab..dalam air panas~;)

[s][u][e][h][a][n][n] said...

wahhh..aku pun berangan2 nak rasa musim sejuk kat oversea..tapi bial baca n3 ni huhuhuhu x sanggup la wei :)

QisTina said...

tipu lah zack. ko mane de lemak.
slim shady je aku tgk.
=)

syafawani said...

xpa z@ck..lemak bg panaih:)hehe

PinQib said...

persekitaran sejuk leh kuruskan.. ak ada terbca la weii..
hehe..
nk merasa.. jom switch..

black_mel said...

bestnya tempat sejuk2...jogging pun xpeluh..

ciare (^_^)v said...

anda ditagged!! :)

http://ciare.blogspot.com/2010/03/its-so-random.html

baincardin said...

tersgt sejuk pun x ok, trsgt panas pun x ok. ^_^

Judiene said...

bagus la sejuk
putih sket kulit hang
hehehe
jgn marah naa
aku melawak ja
;P

AcanCapik said...

bila sejuk, lemak semakin tepu... abis la ko zack...

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

malaysia time ni sgt panas okeh. rase cam nak duduk dalam peti sejuk dan bekukan diri sendri. haha.. bagi alamat ko la zack. bleh aku pos diri sendri ke sane.

Luth Textile said...

u gemok la nt... haha

@rE-LonG said...

Malaysia Boleh!!Zack pun bleh ;)
Wat yg tbaik ;)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger