Online users

Follower

Wednesday, March 17, 2010

Zapin oh zapin

Tinggal 3 hari lagi sebelum Asian Night. Berdebar-debar. Step zapin tak kemas lagi. Sumpah berbelit-belit. First time Kak Nurul ajar, aku ternganga tengok. Mampu ke aku nak menari macam dia. Rasa tak confident sangat sebab serius susah bagi orang yang tak ada basic zapin langsung macam aku ni. Hari makin hari, aku belajar step baru. Pada awalnya memang aku rasa macam nak give up. Down juga la 2 3 hari. Orang lain cepat je tangkap step. Aku ni, terkial-kial sensorang. Berapa kali kena tegur dengan Kak Nurul tu, tak payah kira la. Banyak gila. Haha.Dapat pula partner yang memang expert, memang aku rasa sangat rendah diri time menari. Sebab dia menari cantik, even dia lelaki. Aku ni kasaq.

Actually, ada dua tarian yang akan dipersembahkan oleh pelajar Malaysia. Satu tarian untuk lagu Kurik Kundi which is standard song yang digunakan untuk gabungkan pelbagai jenis tarian dalam satu lagu dan tarian zapin. Banyak yang terlibat untuk lagu Kurik Kundi, termasuklah pemilik blog Jamban Inside, ARC. Untuk tarian zapin, hanya 10 orang terlibat. Maka, effort yang perlu aku bagi adalah dua kali ganda daripada student lain sebab aku involve in both dances.

Setiap malam akan ke Uni untuk praktis. Memang aku banyak habiskan masa untuk menari je sampaikan assignment pun tak bersentuh lagi. Mujurlah event tu dah nak dekat dah. Memang tak sabar nak tunggu benda ni habis. Aku ni jenis yang susah sikit nak concentrate banyak benda dalam satu masa. Huru-hara jadinya. Minta-minta la tak lupa step Zapin. *Cross finger*

26 comments:

LoVEaQshA said...

chaiyok dik,dun u think u cant dance..!!

All d best ya..

joegrimjow said...

nak berdikir barat pulak ni

QisTina said...

isyaallah.
zack boleh punyer.
go zack!

Fina said...

do not give up zack, u can do it. practice makes perfect, sume org boleh menari! ;)

LORD ZARA 札拉 said...

hahaha~

kan dah lekat gambar Arc!!

weee~

kem salam dia zack!

and sayang, jangan lupa amik gambar kamu gak! nak tengok!!

ARC™ said...

xyah kirim ah lord zara syg~ aku ade disini hahahahhaha

yusuf mujahidin ™ said...

nt upload video ye...wee~
go zack!

I_Hate_Lolipop said...

adakah partner zapin kamu kacak?

sI tEDI said...

malam akhir aku BTN kena menari twist. aku rasa pinggang dan punggung akukeras kaku. tapi aku belasah je.

Dee said...

bestnya..teringin belajar menari zapin..tp zack mesti boleh punya..don't worry..

DeVoteD LilY said...

wahaha..
melayu asli abes ang pirah kat sana..
weyh..
jgn gtao aku..
y pkai snow cap tu angg....
awat sekali imbas ada ayaq muka ang..
adehhhh..

aNoZ said...

nanti post video ye. nk tgk gak. hahahha

.: ♥ Vintage :. said...

nasib kita sama...
kita serupa!

[s][u][e][h][a][n][n] said...

aku cnfm bila tiba hari tu, ko mesti dah terror menari zapin tu..ade masa lagi perbaiki..caiyok2.. :)

sasha* said...

wah u go girl :D

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yakin boleh...mana taw pas nie leh masuk so u think u can dance lak..hehhehe

syafawani said...

wahh da lama xnari..hee..windu:) nari zapin apa tu z@ck?

Redbloodsnow said...

DUN WORRY DEAR. FOR SURE KO LEH DO IT. CHAIYOKKK CHAIYOKK..HEHE :)

[z@ck] said...

Loveaqasha..
yep..i think i can dance.. =P

joegrimjow..
mmg sesuai sgt la ngn ko..ko org pantai timur..

Qistina..
oyeh...yakin boleh!

Fina..
betol..semua org boleh menari..perlu ada usaha..insya-Allah berjaya..ceh..comforting myself ni..hahaha

LORD ZARA..
hahahaha...Arc da muncul!

ARC..
apa sayang2 kat blog aku ni..eee..hahaha

yusuf mujahidin..
will do ! =)

I Hate Lolipop..
yg pakai jersey belang merah tu partner saya..of course handsome! hahaha

si Tedi..
wah..hebat koooo! hahaha

[z@ck] said...

Dee..
sis..reg la kelab zapin..belajar..its fun..serius..=)

Devoted Lily..
weyh..gilo apa aku yg tu..hahaha...tu mamat jamban inside la..blogger gak.bukan aku!

aNoz..
insya-Allah.. =)

Vintage..
yang mana sama? zapin or xley bt banyak kerja at one time? hehehe

suehann..
doakan aku tak lupa step..=)

sasha..
go go go! yeah.

Purplelicious..
wah..berangan gila nak masuk program tu..hahaha..cukuplah menari untuk event ni je..

syafawani..
entah..hahaha! =P

Redbloodsnow..
thanks zie!

-itu gadis- said...

gud luck blaja..dulu fist tym blaja zapin pon asyk kene tegor ngan cik nik even smpai skrg pon kene tgor ag..hehe..all the best for asean night ^_^

ARC™ said...

aku bersayang dengan sesiapa sahaja hahaha

AkU said...

ewah...ewah..plap..palp..
erk..hahah..
eyh..nanti aku naik pelamain aku nak ko uat pertunjukan zapin kat aku leh x..ganti kan silat pulut...hahhaa..

Judiene said...

jgn lepas ni jln kengkang sudaa
hehehe
good luck with the dance!
=)

AcanCapik said...

wah, minah ronggeng... huhu... anyway, good luck!

PinQib said...

tu la zack..badan kaku.
dulu masa ak ajak join gimnas x nk..
chehh..
hahah..
smpt g zack...
chaiyo222

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger