Online users

Follower

Saturday, April 10, 2010

Daging hangit

Akhirnya rumahku sudah punya blender. Hahaha. Heaven heaven. Lepas ni dapat buat sambal belacan, sambal tumis pun takkan berketul-ketul dah. Serius dah rindu nak makan sambal belacan. Even rasanya tak umph macam yang tok buat, at least dapat ubat rindu pada masakan Malaysia.

Tadi aku try marinate daging dengan sos BBQ. Kononnya nak buat daging bakar instant. Sumbat dalam microwave in 20 minutes. Tengok-tengok HANGIT! Wuwuwu. Sedih tak terkata. Api sini memang kuat. Even bubuh 5 minit pun dah boleh lembut dah daging tu. Tapi aku pun tak faham kenapa jari gatai nak tekan sampai 20 minit. Benci you microwave. Benci you!

Nampak sangat tak pernah guna microwave. T_T

7 comments:

sI tEDI said...

ekkekekeke..

aku langsung tap tau guna microwave..

makan ke idak daging hangit tu

s A i F u L z A k W a N ® said...

sodap tu hangit2...hehehehe

/Dayah/Hid/Nurul/ said...

hakha..first time baca blog zack NZ.
merantau tu beli blender bolehla masak smbal bnyk. microwv tu silala agak2 jgn jadi hangit daa. sgt truja baca entry swoop and bungy mu :) nice!

[s][u][e][h][a][n][n] said...

lor sian!..daging hangit pon hangit la..pas ni mesti ko dah terer punya.. :)

Hani said...

haha..takpa2..belajar dr kesilapan..pasni sure terer dh..:D

Judiene said...

daging hangit pn sodap!

[z@ck] said...

si tedi..
tobat nak makan..dah hangit..buang ke tanah je la..sobsobsob..

saifulzakwan..
ko nak ke? apasal tak gtau awal2? boleh aku bg kat ko.

Dayah..
thanks you.. =)

suehann..
belajar dari pengalaman.lepas ni dah takkan buat lagi.. =)

Hani..
hope so..dah fobia ngn microwave..

Judiene..
ni yang hitam betoi weyh..yg langsung tadak rupa daging. T_T

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger