Online users

Follower

Saturday, April 17, 2010

Janda berhias

Kami tengah makan pizza. Tiba-tiba terkeluar pasal janda berhias.

Gadis cun 1 : Janda berhias ni yang suka melaram tu kan?

Gadis cun 2 : Eyh.. Tak la. Janda berhias ni yang cerai tapi tak sempat buat lagi.Kira macam virgin lagi la.


Gadis cun 3 : Ha? Biar betul. Tak buat lagi? Bukan janda berhias ni yang suka melaram tu ka?

Gadis cun 2 : Bukanlah. Dia tak sempat buat lagi dengan husband dia.

Gadis cun 1 : Ooo. Macam mana kita nak tahu dia tu janda berhias ke tak eyh? Mustahil lah kahwin tak pernah buat before cerai.

Gadis cun 2 : Alaa..Kalau husband mati before malam pertama, janda berhias la tu.


Hahahaha.Apa pendapat korang tentang janda berhias? Ke janda berhias ni yang bercerai time tak ada anak lagi? Still confuse lagi ni.


Ini janda ke janda berhias?
-Sekadar gambar hiasan-

24 comments:

cikgadis said...

weiseh! aku siap dating dgn encik google gara2 entri ni.
huhu selama ni ku x tau pula apa mkna janda berhias tu.. haizzzz

ko tau? nah..meh ku share

http://ms.wikipedia.org/wiki/Janda_berhias

mysara newrie said...

haha. rsanya janda berhias tu yg janda masa awal lagi. dh muda kan, so mesti lah bergaya lebih.sbb tu dorang panggil janda berhias. hehe. entah ~ rasanya lah kot. hehe

mysara newrie said...

haha. rsanya janda berhias tu yg janda masa awal lagi. dh muda kan, so mesti lah bergaya lebih.sbb tu dorang panggil janda berhias. hehe. entah ~ rasanya lah kot. hehe

Tendou Sani said...

tah...akaka

LORD ZARA 札拉 said...

janda berhias rasanya yg belum disentuh oleh suami lagi~

s A i F u L z A k W a N ® said...

░█░░░█░█░▄▀░█▀▀░░░░▀█▀░█░█░█░▄▀▀░ ░█░░░█░█▀░░░█▀░░▄▄░░█░░█▀█░█░░▀▄░ ░█▄▄░█░█░▀▄░█▄▄░░░░░█░░█░█░█░▄▄▀░

hans said...

janda berhias ialah perempuan yang belum disentuh
means lelaki dia mati di hari pertama perkahwinan

noor afzan said...

janda berhias itu bukan x disentuh before cerai..tapi janda yang tak de anak masa cerai..
itu menurut pemahaman sayalah..
kawen berapa lama pun kalau takde anak pastu cerai di panggil janda berhias la..
x semestinya janda yang pandai melaram tu aje janda berhias.

Asiah Termizi said...

ustazah cakap, janda berhias tu dia masih dara lagi. betul la tu. kira macam tak sempat nak buat lagi. hihiihi.

PinQib said...

AK SUKA OPINION DR KAWAN KO.. MACAM KENA JEK

Seri said...

janda berhias belum disentuh suami semasa perkahwinan. kiranya masih dara. janda berhias ini kalau nak kahwin kena mohon surat kebenaran macam pengantin yang kahwin bawah umur dan yang berpoligami. masa kursus kahwin ada diberitahu.

Whoopz said...

Janda berhias ni bukan ke janda yg ske melaram? Yg ske pakai lawa2..
Bab x pernah di 'sentuh' or x pernah 'buat' tu aku x nak k0men la.. Yg pastinya aku ske kopi janda.. 'bukan nak menggoda.. Cuma nak meniaga..' :p

izzahfarhana said...

aku tgk adamaya,hubby dia xsentuh dia lgi,dia kta kalo dia mati awk jd jnda berhiasss.haaa kire virgin la tu

AcanCapik said...

aku menyokong pernyataan gadis cun 2. huhuhu...

Att Ashburn said...

haha gambar hiasan xleh blah :p

Sharinginfoz said...

macam2 jenis janda kan... apa-apa pun, kena ubah perception....

ARC™ said...

ye janda berhias adelah yg xbuat lg tp cerai

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

janda berhias nie kira cam anak dara la...xsempat nak bersama suami lagi... :)

x-po said...

ala, xyah pening2 pkir, yg penting dia adalah janda..hehe tak kisah dh main ke blm

/Dayah//Nurul/ said...

janda tetap janda hidup solo; perempuan cantik rupawan dah tadek lelaki suami nak jaganya

AkU said...

kalau janda tak berhias plak ape??

FITRIHADI said...

eh janda berhias tu janda yg virgin ke? baru tau..ingatkan janda yg hot dan suka melaram..salah konsep dah ni... :p

(Al-Fatihah) Lepas Arwah Din Beramboi, Kini Achik Spin Pula Meninggalkan Kita

Asyraf Abdul Rahim said...

kalau macam tu. aku nak kahwin dengan janda berhiaslah. jimat sikit duit. :)

Fathi Adha said...

ye janda berhias adelah yg xbuat lg tp cerai @ suami mati..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger