Online users

Follower

Saturday, April 17, 2010

Student ID

Ini student ID kami kat sini. Simple je kan. Ini bukan setakat ID card, tapi berfungsi juga macam debit card. Available amount dalam card ni waktu first time kami dapat ialah $5 NZD. Kalau duit dalam card dah habis, kita boleh topup dengan transfer duit dari account bank ke dalam card ni. Ini memudahkan kami untuk photostat buku dsb. Tak perlu bawa cash. Main swipe-swipe je. Servis photostat pun kena do it yourself. Dan mesin photostat kat sini pun dah diset up dengan mesin swipe card. Kiranya kalau nak photostat, kena enter student ID dulu, baru boleh guna. Orang luar takkan senang-senang dapat guna servis kat Uni ni.

Lagi satu kegunaan ID card ni is kami boleh masuk Uni bila-bila masa. Kami dapat privilege 24 hours access. Just touch this card dekat scanner tepi pintu Uni dan pintu pun terbuka. Wah. Feeling macam masuk unit perisikan pun ada. Hahaha. Silap tak ada fingerprint scan ja.

Walaupun Uni kami tak cantik macam Massey Uni, tapi kemudahan yang ada kat sini tip top. Cukup puas hati. Bersyukurlah z@ck.

19 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

arc punya ada tak wei?

kih3~

[z@ck] said...

Lord Zara..
hahaha...ak tadak dia punya.. =P

s A i F u L z A k W a N ® said...

simple weh..nk 1...hehehehe

░█░░░█░█░▄▀░█▀▀░░░░▀█▀░█░█░█░▄▀▀░ ░█░░░█░█▀░░░█▀░░▄▄░░█░░█▀█░█░░▀▄░ ░█▄▄░█░█░▀▄░█▄▄░░░░░█░░█░█░█░▄▄▀░

[s][u][e][h][a][n][n] said...

awat gambar depa seme tu x senyum...x gembira ka...huhuhuhu sempoi giler tapi byk kemudahan la...

izzahfarhana said...

Aku x brni guna student card kt msin atm luaq,tkot tertelan payah lak.hahaha

[z@ck] said...

saiful zakwan..
meh sini..nanti ang dpt satu.. =)

suehann..
laki mmg tangkap gmbr x senyum..hahaha

izzahfarhana..
student ID ni tak boleh guna kat atm..kira UIA canggih lagi la naa

PinQib said...

HUHU.. HEBAT CANGGIH.. KAT SINI BILO LA NAK ADA WEHH.. ATM KAT DALAM MKTAB PUN XDA.. ;(

Tendou Sani said...

bes2...scan sdr...dulu matrik pak gad yg scan...ekekeke

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hehehehe napa bunga tersepit di tengah2 tiga ekor kumbang nie..heheheheh

rathiqah azmira rosli said...

kad matrik den pun boleh swip2 tapi tak besh macam kat snela..huh

Kamsiah said...

belajaq rajin2....

hans said...

wow
gila best

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

ha cukup seatun mmg mahir handle xerox machine tu sendri. blek m'sia bleh buka kedai fotostat sendri. kan?

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

ha cukup setahun mmg mahir handle xerox machine tu sendri. blek m'sia bleh buka kedai fotostat sendri. kan?

.alie. said...

klau segala benda pakai kad susah la nyah..selalu lupa bawak kad matrix dah kena kejar kat hep.heh.maktab oh maktab

y@n@ M!B said...

mmg best aa service kt uni u..huhu~

[z@ck] said...

PINQIB..
erk..hahaha..maktab kita susah nak ada kemudahan macam ATM tu sebab kampus kita kecik ja..matrik Kedah pun lagi besaq dari maktab..huhuhu

Tendou sani..
ha'ah..agak la..x da chance nak swipe card sendiri..

Purplelicious..
depa yang berebut-rebut nak matching kad dgn saya..hahaha..

rathiqah azmira rosli..
napa x best plak?

Kamsiah..
insya-Allah sis..=P

hans..
gila best ka best gila? hahaha

Oshinz d senorita..
nak beli xerox machine pun tak mampu..lagu mana nak bt bisnes? isk.

.alie.
oppss..itu kat maktab.lain.kat uni x pakai matrik kad x pe.hahaha

y@n@mib..
rsanya international Uni memang tip top kot servis dia..

Fathi Adha said...

bagus tu.. lebih mudah dan jimat...

1 kad utk semua.. ahakz!

[z@ck] said...

Fathi Adha..
agak la..senang.. =)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger