Online users

Follower

Sunday, April 18, 2010

Sunday Market

Baru balik dari Sunday Market. Muka bersinar-sinar dapat beli ikan takahiri dengan harga 10 dollar untuk 4 ekor. Kat sini kalau nak beli sayur, baik tunggu hari Ahad. Ada market yang jual macam-macam jenis sayur. Time ni lah penguasaan bahasa Inggeris tentang nama-nama sayur diuji. Aku pulak bukan ketahuan sangat rupa sayur bayam,sawi,kailan dan salad. Bagi aku,semua nampak sama ja.Kalau kangkung memang aku kenal sebab selalu kutip kat tepi paya rumah tok. Sayur lain, I memang fail.

Oh. Kat Malaysia sekarang baru pukul 9 pagi kan. Kat sini dah pukul 1 petang. It's time for me to masak-masak. Menu hari ini ialah ikan takahiri bakar bersama air asam dan sayur kubis. Nom nom nom.

10 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya masak lebih2 skit no.nanti akak mai makan..hehehehhe....

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~
rajin hang masak no~

=)

hans said...

baguih hang nih
pandai masak

Fikri said...

awat tak mkn ulam jaa... ;D

Fikri said...

awat tak mkn ulam jaa... ;D

s A i F u L z A k W a N ® said...

waa..bes nye..hehehe

░█░░░█░█░▄▀░█▀▀░░░░▀█▀░█░█░█░▄▀▀░ ░█░░░█░█▀░░░█▀░░▄▄░░█░░█▀█░█░░▀▄░ ░█▄▄░█░█░▀▄░█▄▄░░░░░█░░█░█░█░▄▄▀░

Judiene said...

byk kan bukak kamus bgambar
hahaha

[z@ck] said...

Purplelicious..
saya masak tak sedap sgt pn sis..sis lagi hebat memasak. =)

LORD ZARA..
terpaksa rajin masak.if tak..berlapaq la aku sepanjang masa..

hans..
dah pass ke lum nk jadi bini hang?

Fikri..
ulam pn susah nak cari kat sini..

saifulzakwan..
yes..yes..best la sgt..hahaha

Att Ashburn..
ha'ah..rezeki rezeki..mula2 3 ekor untuk 10 dollar..pastu dia up 4 ekor.. =)

Judiene..
agak la..kena bawa mini dictionary nanti.hahaha

PinQib said...

ikan apo tuh?

[z@ck] said...

PinQib..
ikan berenang dari jepun..sesat kat NZ..hahaha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger