Online users

Follower

Friday, April 16, 2010

Next target - Bungy di Queenstown.

Masih terbayang-bayang lagi memori bungy jumping hari itu. Setiap kali terbayang, mesti tangan dan kaki berpeluh.Lutut tiba-tiba diserang parkinson.Sejuk satu badan.Adrenaline rush!

Nah, aku dapat link ini dari Ada, klik sini untuk sama-sama merasai pengalaman bungy jumping tertinggi di dunia, di Queenstown pada ketinggian 134 meter. Macam ni lah aku rasa time kat Rotorua tu. Cuma aku tak ada la menjerit suruh orang kat situ senyap. Emosi masih boleh kawal. Kalau aku jadi Emma, aku pun hesitate nak terjun ke tak. Tinggi tu. Time aku buat hari tu 43 meter ja. Itu pun dah separuh mati menjerit. Kalau buat yang ni, 3 kali ganda tinggi, konfirm seminggu tak ada suara.Silap-silap boleh ganti Black Mentor buat show.

Kalau pergi Queenstown, at least mesti cuba satu daripada aktiviti ini :

1) The Nevis Arc (The World's Highest Swing) = $ 170 NZD
2) The Nevis Bungy (134m) = $ 250 NZD
3) Kawarau Bridge Bungy (43m) = $175 NZD
4) The Ledge Bungy = $175 NZD
5) The Ledge Sky Swing = $ 120 NZD

Untuk pak hartawan dan dermawan boleh la nak try semua jenis bungy dan swing. Eden mana mampu. Duit scholar cukup-cukup makan ja. Kena start kumpul duit ni. Queenstown ada salji weyh =) . Untuk gambaran lebih jelas, sila ke official website AJ Hackett Bungy, di sini.

14 comments:

Whoopz said...

Walaupun ko senget tp ko tetap rawk zack.. Kekadang aku tertipu ngan pose 'senget2 manje' ko tu..

kojah said...

aku tringin nak try!

cikgadis said...

eehhh best oh!!
beta sungguh jeles~
bawalah diri beta ini bersama~
hehehe :p

NeenaAnuar said...

bestnyerr.. biler lah akak nak pegi NZ lak nie!

intan izani said...

eiii
tak dpt bayangkan perasaan nak terjun tu
ish3....
mencabar tapi takut lah
naik roller coaster dah parkinson..
bungy jumping ni tak tau nk kata lah..

Tendou Sani said...

wooo...wooo...o...

Dee said...

ko try ar zack..akak tumpang jerit dlm halkum je..sora x kuar pya..hahaha..

avid gunner said...

menangis aku tengok rege nak buat bungee tu..

[z@ck] said...

Whoopz..
hahaha..aku x rock pn weyh.

kojah..
meh dtg sini..kita pi bt naa.. =)

cikgadis..
diri sendiri pun x stabil lagi..nak bawa ko plak cikgadis oi..x dapek la..huhu

NeenaAnuar..
honeymoon time anniversary sis.. =)

intan izani..
kena try br dpt bayang..hehehe

Tendou Sani..
wooo..woo..

Dee..
hahaha..mesti menjerit punya la..

avid gunner..
tau x pa! =(

ARC™ said...

eh tadi aku komen to xkuar lak xpe aku ulang skali lg

KO GILEEE BA** ke ape? mahal weyh hahah kot ye pon gne la utk travelling
btw, aku xmampu la nak melancong sgt. nak kene gne banyak dwet pas nih pas 4taun

[z@ck] said...

ARC..
hahaha..dah aku suka benda2 alah ni. Dimana ada kemahuan, di situ ada highway der..

PinQib said...

UH.. AK GAYAAAAAAAAAAAAAAT// AWUUU.. OMG!~

AwinLaLaLa said...

perghhh lehh tercabot sgala join kat bdn ni.. ahhahaaa.. siap2 pas naik ni rsa lebey tigi dari sblm naik pe.. lalaala.. klo leh tinggi, nak naik!!!! xD

[z@ck] said...

PinQib..
ini satu cara untuk atasi ketakutan pada ketinggian.serius.aku pn gayat.tapi after try, dah kurang rasa gayatnya. =)

AwinLalala..
hahahaa..mana ada tinggi..rendah je..*umpan*

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger