Online users

Follower

Wednesday, April 7, 2010

Sky Swing

Ini pula permainan yang dinamakan sky swing. Kalau dilihat pada namanya, mesti semua dah boleh agak macam mana rupa game ni kan. Anda akan berhayun-hayun di udara. Tengok dari jauh macam sangat rendah, eleh..aku boleh buat punya la. Tapi bila pi dekat, humangaihh.. tinggi gila. 50 meter dari ground. Lagi tinggi dari bungy.

Sekali naik sky swing ni, boleh muat max 3 orang. Caranya lebih kurang sama macam swoop cuma kali ni kita duduk dan badan kita dicondongkan 45 darjah (rujuk gambar diatas).Kiranya badan kita memang totally menghadap tanah. By the time dah sampai kat atas tu, tali tu akan sentap menandakan kita dah 'dikunci' kat atas tu. Salah seorang dari kita akan tarik 'kunci' perlepasan dan hayunlah kau di udara. Kelajuan sky swing ni mencecah sehingga 150km/j. Hang bayangkan ja lah macam mana rupa kami bila kena hayun laju tu.Angin Rotorua menampaq muka tanpa belas kasihan.

Dan anda akan swing swing menghadap pekan Rotorua. Subhanallah. Sangat cantik. Kali ini, aku berani buka mata sebab nak tengok pemandangan Rotorua dari udara. Mana yang terhayun tinggi atas udara tu, bestlah sebab lagi rasa thrill. Mungkin theori ni boleh kita pakai. Semakin ringan sky swing, semakin tinggi ia terhayun.

Bagi yang gayat tu, patut try. Konfirm dah tak gayat dah lepas tu. Huahuahua.

17 comments:

att said...

lemah jantung den bile kena tarik smpi atas tu ahaha...
att xkn berani nye la tarik tali tu..swoop n skyswing, dua2 najwa yg tarik..nak ikut att, duduklah tergantung atas tu smpi maghrib ahaha..

congrats z sbb anda dah tak gayat dah :)

AkU said...

mcm flying fox..eyh..flay fox..erk..mne satu ek??hmmm..sme je la..
lebih kurang je..
yang beza nye capacity on one shot ngan duduk..erk..pe ku merapu nih...
ignore...~~

Whoopz said...

Pergh.. Memang best.. U rawk zack.. :)

@rE-LonG said...

Erk..takmO kT..huhu..
naik eye on mlysia stakat pusiG 3x pn nk cepat habis..ni kan lak terhayun mCm tu..

isk..isk..pk juta2 kali..huhu..
gayat persOn.. ;(

Zuewairy said...

wow.. bestnya zack..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya game2 kat sana kan...memang xtra xtreme la...

Chik chuMeLL said...

waaaa...bestt!!mmg menguji thp keberanian ni..=)

[s][u][e][h][a][n][n] said...

hohoho patut cuba ni uik..berani ke aku lallalalla

I_Hate_Lolipop said...

mamat omputih tu hensem x?

Useriez said...

perh best gila..
pengalaman di tmpt org~

x-po said...

dah2 la tu, jimat2 la duit biasiswa tu..jgn nk enjoy je..gi sne utk blaja..hahahaha

[z@ck] said...

att..
perasaan gayat tu still ada lagi..x kan ilang..hahaha

Aku..
*blur*

Whoopz..
wohoo..rock la sgt..hahaha

@re-long..
gayat la kna try bnda ni.. =P

Zuewairy..
aku x best..game yg best..hahaha

Purplelicious..
ha'ah..NZ mmg fames sbb game2 extreme dia..

Chik Chumell..
agak la..sebab main dgn ketinggian..makin tinggi makin thrill..

suehann..
ko boleh bt punya la.. =)

I Hate Lolipop..
komen ko msti lain dari yg lain..hehehe..x hensem pun.aku pndang sebelah mata ja..

Useriez..
yup.. =P

x-po..
ko jeles sebenarnya kan..hahaha..

ada comel said...

makin ringan makin rendah la. hahaha. hentaman x kuat :P

hans said...

seronok lah hang noh main benda tu
aku nak main juga
sob sob sob T_T

Ain Nabila Ibrahim said...

zack, syok sakannye..

NeenaAnuar said...

best! kalau akak confirm kat atas tu akan cuba tuk menikmati keindahana permandangan dari atas! :D

Deqna said...

mak ai... tak gayat ker???

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger