Online users

Follower

Thursday, April 8, 2010

Tertunai juga hajat di hati =)

Dulu aku pernah berhajat nak bagi some of my brooch pada Saqiba. Bagi yang tak ingat, klik sini.Setiap kali pergi City Stop, mesti bukan dia yang jadi cashier. Terbantut sekejap hajat aku tu. Aku pernah terserempak dengan dia kat Cinta tapi time tu dia dengan hubby. Cek segan nak teguq dia. Maluuu.

Tapi, last two days time aku pi City Stop untuk beli superbuzz, dia ada. Mujur aku bawa brooch tu. Ok.Aku nervous tak pasal-pasal. You know, bila kita dalam state nervous, words yang kita nak cakap in BI tu tak keluar. Ia seolah-olah stuck tiba-tiba dalam kepala otak.Nak patah balik susun ayat dulu pun dah tak sempat sebab dia dah nampak aku. Mahu tak mahu, aku redah je main cakap. Nervous punya pasal, cakap pun berterabur. Present tense bercampur dengan past tense. Ha. Lantak la. Janji dia faham. Yang penting hajat aku dah dilunaskan. Jadi tak sedap hati duk tangguh-tangguh niat tu. Bila dah bagi, rasa lega sangat-sangat. Kalau nak tunggu aku balik Malaysia, pakat tak pakai brooch la hang Saqiba oi.

Famous phrase here " That's cool" "Great" . Entah berapa kali aku guna phrase ni time cakap dengan Saqiba.Bila dia tanya hows holiday, aku jawab cool. Bila dia tanya hows Rotorua, aku cakap great. Tengok. Jawapan nak selamat ja. Nervous punya pasal. Hahaha.

p/s: Aku pun tak faham kenapa aku nervous sangat. Nak kata Saqiba ni lelaki hensem, bukan... T_T

9 comments:

zaza said...

den ingt saqiba tu laki...hehe..
baik juga ang ni tlg org...
buat benda baik xpayah nk ketaq2,
relax dh r...hehe

intan izani said...

special ke si saqiba ni
sampai neves gitu... ;)

Sharinginfoz said...

baguslah tercapai juga hajat kan...

Kadar Faedah Rumah 2%

Apasal 7 Tahun Baru Darjah Satu???

[s][u][e][h][a][n][n] said...

hahahhaha...lawak la ko ni zack...saqiba mesti ingat kat ko la ngeeeeeee

I_Hate_Lolipop said...

nak tgk saqiba..letak la picture dia.ada?

suezensuzanna said...

hahaha...clumsy ko nih!

AkU said...

Sabiqa ni hok jate ko tino??

Dee said...

ke u takut dia nilai ur pronounciation or ur grammar...hahaha..rilexlah..mat saleh pya grammar lg berterabur..nak2 yg kt US tu..

black_mel said...

igt2...cek ada komen kat situ kan...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger