Online users

Follower

Thursday, May 20, 2010

Al-Fatihah

Death is unpredictable. Yang sihat pun kalau Tuhan nak tarik nyawa, meninggal juga. Semalam aku dapat message dari Zul membawa perkhabaran sedih dari Malaysia. Masuk kali ini, dah dua kali aku dapat berita macam ini. Dulu, tok su. Sekarang Cik Men pula dijemput Ilahi.

Terkejut. Tak sangka akan dapat berita macam ini. Rumah arwah sebelah rumah kami.Kami memang rapat dengan isteri arwah, Cik Ain. Kesian. Dorang dah lama kahwin tapi tak ada rezeki nak punya cahaya mata. Kami ini dah macam anak dorang. Aku memang tak rapat dengan arwah tapi kehilangan dia tetap dirasai. Dia selalu mengusik aku. Setiap kali aku pi rumah dia, mesti dia panggil aku Shapirah. Oh. Masih tergiang lagi suara dia. Zul dan Bang Cik selalu tumpang kereta arwah untuk pi solat Jumaat. Arwah juga selalu tolong belikan nasi lemak setiap pagi untuk kami. Banyak jasanya pada kami. Sedih.

Arwah meninggal selepas jatuh dari sungai ketika memancing semalam.Tak sangka akan jadi macam ini. Aku tak dapat bayang macam mana perasaan Cik Ain. Kalau dia ada anak,mungkin tak terasa sangat kehilangan arwah.Moga Cik Ain tabah hadapi dugaan yang Tuhan berikan ini.

Ya Allah. Sungguh besar kuasa-Mu Tuhan. Al-fatihah buat arwah.

16 comments:

hans said...

al-fatihah untuk arwah

a's said...

Al-Fatihah
semalam pergi Alor Star dan lalu depan rumah tok zack,nampak org ramai pakai kepiah putih n I know mesti ada someone pergi menghadap illahi.Salam takziah dari a's

lumut said...

al fatihah...dak junior auckland dak mara ada sorang balik abang die meninggal accident...n senior auckland gak sorang akak neh akak die meninggal...

ramai yang sudah kembali pada Allah..
kita?
kematian itu satu muhasabah utk kita...

takut kan?

Judiene said...

al-fatihah utk Cik Men
that's all i can say
=)

Izzatul Ismail said...

al fatihah utk arwah dan takziah utk isteri

syafawani said...

Al-Fatihah..semoga rohnya dicucuri rahmatNya..sama2 la kita doakan ya z@ck..insyaAllah,dengan perbuatan baik tu dia akan dapat ganjaran yang baik juga..

Whoopz said...

Al fatihah.. Moga rohnya berada bersama roh org2 yg beriman..

mieza said...

al-fatihah..

akira sendoh said...

Takziah zack..Smga tabah menghadapinya..

Peri PiA said...

Al-Fatihah

Eyda Sheyda said...

Al fatihah..

hani said...

takziah..al-fatihah untuk arwah...

[s][u][e][h][a][n][n] said...

SEMOGA ROHNYA DICUCURI RAHMAT...AL FATIHAH...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

al-fatihah..sedey kan..ajal maut pertemuan dan perpisahan semua di tangan NYA... :(

Aku X-PO said...

sedih kan? lagi2 kita duk jauh tak leh nak balik..huhu

AkU said...

al-Fatihah tuk arwah.....

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger