Online users

Follower

Thursday, May 13, 2010

Bila lelaki masuk dapuq buat cucuq

Wawan dan Elin datang rumah nak discuss pasal assignment LING.Dah lama tak buat group discussion ni.Bila otak dah penat dikerah untuk cari point, perut pun terasa lapar. Jam menunjukkan pukul 11 malam. Tiba-tiba Wawan cakap teringin nak makan cekodok. Memang silap besaq la bila cakap macam tu. Siapa cakap, kena masak. Maka, dapur 40B Adams Terrace telah dicerobohi oleh Wawan. Mari kita lihat dia beraksi di dapur.

Tepung segala dah bancuh, tinggal nak kacau kasi sebati ja. Itu je pun kerja Wawan. Itupun kekok semacam aku tengok dia gaul tepung tu. Guna tangan der! Pergh. Ini baru betul menggambarkan ungkapan air tangan. Heh. Kalau tak disuruh berhenti menggaul, memang sampai esok dia tak berhenti.

Part menggoreng tak boleh blah. Cucuq tu baru sangat kot letak, Wawan dah mula gelabah tanya Wan bila nak kalih. Memang nampak sangat tak pernah goreng cucuq sebelum ni. Mesti lepas ni mak hang bangga dengan hang Wawan sebab hang dah pandai buat cucuq! Hihi. Bertuah sungguh aih anak mak ni.

Kalau lapaq sangat, inilah benda yang kami selalu buat selain makan maggi ruski. Senang je pun. Makan time tengah panas lagi ditambah pula cicah dengan sos cili. Pergh. Malatop!

Dah. Saja nak buat ampa semua terliuq.

15 comments:

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.bole buat calon suami nehh ;p

Hizami Rahim said...

wakakaka.
ops.
lebih kurang la kot.
;)

[z@ck] said...

intanurulfateha..
erk..he's taken.hahaha..

Hizami Rahim..
ko pn tak reti buat cucuq ka? oh.memalukan. hahaha

Whoopz said...

Adeh.. Teringin la plak mkn cucuq.. Tambah ikan bilis ngan bawang sket.. Pergh..

[z@ck] said...

Whoopz..
itu la resepi kami untuk malam ini.. =)

Nurul Zaty said...

cayalah kawan kak zack..hehe

sian dia kena buli masak sorang2..hehe

Kapten said...

ajaq lah dia no
mana tau boleh jadi calon husband
keke



Latest:Jus Kopi, Power Sekali !!!

syafawani said...

wahh..teringat cucuq manih..hehe

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

ehem ehem.. pakwe ke beb? haha.. practice!! practice!! practice makes perfect.

Solehah said...

lapaq la pulak bila tengok blog zack ni..dah la dah pukui 11 malam ni..huhu

noor afzan said...

uu..mmg terliur dah ni..
ni baru amatur..
silap2 jadi chef nanti..
chef cucuq la..

shazika said...

klakor wajah jejaka itu..kim slm kat dia

AMIRA IS MIRA said...

tergambar kekok dak laki nie masuk dapur kat gambar.haha

'AQILAH said...

lepas ni mesti dia hari2 nak buat cucuq..:P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pekena cucuq cam nie..time petang2 pehhh masyukk....

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger