Online users

Follower

Friday, May 14, 2010

Bunyi perut

Satu fenomena menarik yang berlaku dekat sini adalah perut suka berbunyi. Tak kira waktu dan ketika. Even kalau perut dah full pun, mesti ada grumbling noise yang bukan-bukan. Kadang-kadang rasa macam ada irama khas untuk setiap perut.

Aku cuba bertanya kepada rakan-rakan yang lain adakah mereka mengalami simptom yang sama. Jawapannya ialah ya! Kenapa ek? Masih menjadi tanda tanya sampai sekarang. Back in Malaysia, jarang nak grumbling sakan macam ni. Kadang-kadang tengah sedap tidur, berbunyi macam air tengah main-main dalam perut. Kuat ok. Padahal tak adalah terasa lapar sangat pun.

Pernah kantoi kot dalam kelas microteaching hari tu.Semua tengah khusyuk isi feedback form. Suddenly perut aku berbunyi. Kuat pula tu. Semua terkejut. Hahaha. Sorry guys. Bunyi grumbling perut aku slow sambil diselangi a few rise intonation. Boleh buat not lagu oh.

Perut anda pula bagaimana? Yang pakar, boleh tolong rungkaikan masalah saya ni tak?

16 comments:

Bb Hussain said...

tgh musim sejuk ke kat sana..perut berbunyi je tu?

Ai Adachi said...
This comment has been removed by the author.
Ai Adachi said...

mybe kamu pown sama mcm lin
http://lifeasaiadachi.blogspot.com/2010/02/segalanya-berpunca-dari-situ.html

Sharinginfoz said...

ingatkan masa lapar aja.....

'AQILAH said...

hehehe kau patut rakam zack.

Att Ashburn said...

haha..btul tau...
selalu sblum tidur, bunyi mak aih..
sampai kene suruh perut diam lagi :P

Eyda Sheyda said...

ahahahahahhaha btw kejadian ni sm gk mcm aku.. tp dah terbiasa.. x apa la kan, bkn kita sorang mengalami nya.. so masing2 pn faham la kan..

adnin said...

aritu budak bio ade ckp,
perut kite bunyi sbb proses hadam tu cpt,
sbb kat sini cuace sejuk kat luar, so bdn kite nk maintain suhu panas, so makanan cpt hadam..
xtau la btul ke x ape yg aku ckp ni..
kalau salah, sorry..=)

[s][u][e][h][a][n][n] said...

kah kah kah...klu aku time lapa jer...x tau la pulak ko kat sana x kira waktu..

mesti dah macam2 jenis bunyi kuar dari pewot ko :p

Adila Ady said...

takut nanti bunyi perut disalahertikan bunyi kentut..mati la kau..sebab aku pernah.hehe!

miss nina said...

tak dapat nak bantu zack :(
try usha kat google ke atau refer pada org bio-med--->> my 2cent

MieZa said...

aku lak zack sama mcm ko..
walhal aku tak duk NZ pon..huhu~

kdg2 aku dah lepas mkn, dah kenyang pon bunyik mcm air2 dlm perut...

Judiene said...

perut aku tak bunyi, terus dia mintak nak makan
ahahahaha
str8 forward je perut aku.

AcanCapik said...

perut menggigil sebab sejuk kut. huhu...

Rara said...

xlpar? mst sbb angin kot..g pn,sjuk kn.. :)

MARSZH said...

Masalah besar walaupun nampak kecil..Kadang2 malu jugak coz time tidur sama ngan kawan,time tulah perut suka nak berbunyi..Malu & menganggu ketenteraman kawan nak tidur...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger