Online users

Follower

Friday, May 7, 2010

Gian nak pi karok.

Tahu tak sekarang ni aku nak apa?

Aku nak menyanyi dengan riangnya. Dalam erti kata lain, aku nak pi karaoke. Ishk. Baru 3 bulan duk sini, rasa macam dah 3 tahun. Rindu oh nak enjoy macam zaman foundation dulu. Bahagia gila kot. Setiap hujung minggu, mesti tuju CS. Kalau tak tengok wayang, main boling. Karaoke memang aktiviti wajib. Sekali masuk, bantai sampai 3 lagu. Selalunya aku dan Kema la yang kaki melalak. Siap boleh pi tambah 2 lagu lagi menjadikan total sebanyak 5 lagu. Ehem. Gila mic betoi kan? Hah. Peduli apa aku. Pusat karaoke ini dibuat pun sebab nak bagi peluang bagi yang suara kurang sedap ni feel jadi artis kan.

Feel habis nyah.

Kat sini aku tak jumpa lagi pusat karaoke. Wan cakap ada tapi tak tahu exact place kat mana. Katanya satu jam 40 dollar. Telan ayaq liuq weyh. Bab-bab lagu ni kena convert duit Malaysia. Selepas kiraan secara rambang, dekat RM 90 kot. Baik aku beli set karaoke pasang kat rumah terus.

Favourite songs kalau pi karok : Tiada lagi tangisan, Di persimpangan dilema. Ha. Hamik ko. Lagu tak nak kalah. Semua pitching tinggi. Peduli apa aku. Dah nama pun karaoke. Bukannya Akademi Fantasia.

How I wish I could turn back time. Zaman remaja yang terindah. Hah! Miss u foundation year!

17 comments:

Peri PiA said...

if only i could,teringat lagu Aqua, Turn Back Time.

sI tEDI said...

nyanyi kat bilik ayaq je lah!

Whoopz said...

S0ra ang mesti best kan zack.. Mcm yuna kot.. :p

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.haha i pun suke karok zack
.lantak lah org nk ckp sore i mcm kanak3 ke hape ke
.hahaha

syafawani said...

hak3..cayalah z@ck:)
tibai lagu mcm tu yg xtahan..
xpa2..bantai ja..keh3

5h4z4 said...

mm..woot woot...bloghopping smp kemari...i was Xwellingtonian yr 2009...

kt welly yg akak tau ad 2 kdai karok...1 kt kdai korea tuh..mmg dlm nzd40 but klu p ramai2 then dpt share d cost ey?

try tye ain bdk aechitect or nida..they shud know d place..

fikah mus said...

lagu jiwang2 gak tu..
bestnya kalo dapat karok gak..

yusuf mujahidin ™ said...

senggol senggolan satoo....

Judiene said...

ko seswai dangdut la zack aku rse
hahaha

[z@ck] said...

Peri PiA..
saya x tau lagu Aqua.. =P

si tedi..
tak boleh..nanti housemate yg bilik sebelah toilet bising..hahaha

Whoopz..
Jadah macam Yuna..

intannurulfateha..
ha..pedulikan org nk cakap apa..jnji puas..heheh

syafawani..
serak juga suara after kuar karok..hihi

5h4z4..
ain budak architecture? erm..tajaan mana ea..

fikah mus..
pi la karok..murah je..seringgit satu lagu..

yusuf mujahidin..
ko jgn usopp..kang aku senggol betul2 kang..

judiene..
T_T

ARC™ said...

kat nz ni ko maen singstar aje cukupppppp hahaha

Fatin Aliyya said...

sama la kita k firah.really mis foundation yeras.wolopon kels bnyk stil hv tyme nk kuar lepak sn sini compared to degree..kels sket tp x dak ms ngt nk have fun.huhu.

[z@ck] said...

ARC..
singstar? apa tu?

Fatin Aliyya..
haha..tau xpa..pack gila kan. T_T

5h4z4 said...

hmm....ain fatihah bdk jpa 3rd yr..
n yup, totally agree ngan arc...kt welly biase kitorg layan singstarje..

ps2 nye version of karok...siap leh lawan2 lagi coz die detect pitching sape plg bgs...hav a try!!!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

dah lama xp karok jugak....tapi nak p karok kang..ada baby kuaq nanti kuat melalak..ayok la....

Att Ashburn said...

my fav lagu kalau karok is "dr cinta" hehe..xtau pasai ape

ada van de kamp said...

lagu top of the world dgn abba money money money pn kita pnh layan dulu. wakaaka

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger