Online users

Follower

Friday, May 21, 2010

Kiwilicious Gold

Hoih. Nama tak nak kalah. Kiwilicious Gold oh. Seksi dan menggoda.

Ha..Dah nama pun duduk kat NZ. Haruslah try buah kiwi ni. Kalau kat Malaysia sekarang tengah musim durian, kat sini musim buah kiwi. Hari tu ada orang inform yang Majalah 3 ada buat dokumentari pasal buah kiwi ni. Hah. Bangga sekejap NZ masuk tv3. Hihi.

Basically, isi kiwi ada dua colour. Hijau dan kuning. Kalau yang hijau, a bit masam dan harganya murah. Yang kuning pula isinya sangat manis dan harga agak mahal sikit berbanding yang hjau.Kat New World, kiwi hijau boleh dapat sekilo NZD 0.99 saja. Tapi, yang kuning ni satu peket NZD 4.99. Ini first time aku merasa buah kiwi.Itupun lepas Jonathan bagi tahu elok makan buah ini time winter sebab kaya dengan vitamin C. Elok untuk badan.

Not bad la rasanya. Sedap. Isinya lembut dan senang nak makan benda alah ni. Hang just belah dua. Korek isi buah dengan sudu yang dia kasi dalam peket tu.Tak payah duk gaduh nak peel kulit dia. Psst..first time try yang colour hijau, berusaha aku kupas kulit macam makan buah pear. T_T

17 comments:

hans said...

lama weih xmakan buah kiwi
bertahun dah pun

LORD ZARA 札拉 said...

pergh!!

kuning?

Att Ashburn said...

baru makan kiwi? huhu, betul ke z..
att taktau pasal ape org kte kiwi hijau mshm..for me, ok je, manis haha..

kupas kulit dia tu tak boleh blah haha

[z@ck] said...

hans..
hahaha..susah kot nk cari kat mesia..tak pun mahai..

LORD ZARA..
ye..kuning..

Att Ashburn..
att ni biaq btoi..zack jenuh kerut muka makan yg hijau tu..huhuu

Miss Eyda said...

ada kiwi warna kuning ek. mesti sedap kan..tp kat malaysia, yg hijau tue eyda rasa ok je. hehehe

Rowena Chasez said...

owhhh...
teringin nak rasa kiwi isi kuning..
(:

StrewberiManis =) said...

packaging nampak menarik
mesti manisssssss sgt
blurpppppp *telan ayaQ liur =P*

zaza said...

aah... ari tu masuk majalah3...
huiii.. dah lamaaa xmakan kiwi..
last mkn puntime buat fruit salad taun lps... adehhh...

Adila Ady said...

kiwi hijau bleh la buat jeruk..hehe

pos la kat aku satu paket..xpernah rasa ni.

p/s:macam la bnyak masa kau nk layan aku kan..hehe

.:lilylimelite:. said...

kiwi yg baru kua dr peti ais lg sedap:)

HonEyBuNNy said...

nyum2..sedapnya....dah lma xmkn kiwi la...

Whoopz said...

Mesti byk khasiat buah kiwi neh.. Tgk dlm tv3 tu bleh tahan gak harganya..

Tp kiwi berbulu ni hang penah jumpa ke zack?

Dee said...

kiwi yg ada kt m'sia ni biasanya warna hijau..skrg dorang ada buat ice blended..sedaplah kot..sbb ada org beli..hehehe..

Peri PiA said...

yup,mahai penah merase sekali

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.i x pnh mkn
.nk try rse lah nti ;)

ARC™ said...

benda alah ni mmg sedap xhengat weh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pehhh skit lagi nama cam purplelicious lak..hehehehe...xpenah makan kiwi kuning...selalu tue makan yang kaler ijau tue jerk...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger