Online users

Follower

Monday, May 17, 2010

Kulit bermasalah? Try Miracle Mask.

Noohhh..Tempek gambaq bedak sejuk pulak dah.Dah lama rasanya aku tak belai muka aku ni. Pamper dengan bedak sejuk, wap kan dengan campuran herba.

For those yang ikut blog aku dari dulu lagi mesti tahu yang aku pernah ikut program Reeskin. Memang banyak juga berhabis untuk treatment muka. Kulit muka aku agak bermasalah sikit. Berminyak dan selalu naik jerawat. Tambah pula ada bekas parut campak. Memang disaster juga la. Waktu ikut program dengan Reeskin tu, memang aku jaga betul bab pemakanan. Sambal belacan langsung tak makan. Bila nak makan teringat nasihat Giny (my beauty consultant). Muka you congested teruk woo..congested teruk woo..congested teruk woo..Memang terngiang-ngiang sampai sekarang.

Lepas stop dengan Reeskin, (dah tak mampu nak bayar duit treatment) aku just cuci muka dengan facial wash biasa ja. Kadang-kadang aku tak cuci muka pun.Memang dah malas nak jaga muka. Dah banyak ikhtiar tapi still result yang sama. Lepas tu aku ada tertengok kat blog mana entah pasal product Miracle Mask. Produk ni macam bedak sejuk la (gambar atas tu aku pakai miracle mask). Harga pun reasonable.

Alhamdulillah, ada perubahan sikit. Jerawat jarang naik dan dia hilangkan parut kat batang hidung aku ni. Setiap malam aku jadi hantu bedak sejuk. Bila datang sini, memang jarang sangat nak pakai benda alah ni. Maybe sebab cuaca sejuk jadi malas nak tempek bedak sejuk.Lagi satu, aku fikir kat sini jarang berpeluh, so jerawat tak banyak naik kot.

Telahan aku salah sama sekali. Jerawat totap jugak naik. Tambah-tambah time tengah datang bulan. Tak beragak naik seketui-seketui. Time stress pun jerawat naik tak kira tempat. Dalam hidung pun nak naik juga. Tsk.

Maybe I should consider wearing it back. Dah lama tak berusik Miracle Mask tu. 3 kotak kot aku bawa datang sini.Kena la pakai.Lagipun sekarang dah double. Kena la maintain hot. Wahahaha. Geli-geli.

13 comments:

hans said...

hahahha
tepung gomak la ko pasnih

[z@ck] said...

hans..
nasib duduk bilik single..kalau double?

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

heyyooo.. kalo tak hot pun, ati da sayang, mane bleh tinggal. tak lena tido nanti...

[z@ck] said...

Oshinz d' senorita..
laju je ko komen klu ak bercerita bab ni kn..hahaahaa

Whoopz said...

Basuh muka ngan air basuhan beras.. Ada brani? Err.. Hang masak nasik ke kat sana?

att said...

double ngn spe?
x citer pun :(

Eyda Sheyda said...

wow muka aku pn ada jerawat gk.. kdg2 pndai ilang sendri.. hihiih

syafawani said...

alammak..da double ahh..hik3..gud3!

Nur Su'aidah said...

cayalah!! tgkp gmbr punye pasal, sarung selendang jap :)

Roxy zai said...

wah2..nama bkn main..hehe..miracle mask gitu!!..nice=)

laila said...

aku pun lama dah xpakai bedak sejuk ni
malaih sungguh la ni
tau nak tdoq trus ja
rajen la hg pakai mask

ada van de kamp said...

awat muka nk teriak? x suka pakai bdk sejuk ka? ahahahaha

Softtouch [Hanim] said...

ingatkan bedak sejuk rupenya miracle mask...eloklah jg muka dr sekarang kang bertambah teruk lg ssh nk jgnya...nk2 tgh bercinta kan skrg..:)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger