Online users

Follower

Monday, May 17, 2010

Termakan flavour babi.

Dah menjadi habit sekarang ni before masuk kelas EPSY, aku akan prepare makanan ringan buat alas perut. Kelas 3 jam straight kot. Jenuh lapaq. Nak dijadikan cerita, tadi pergi Uni Stop dengan Lily. Hajat dihati nak beli something yang murah dan sedap. Sekali terpandang rice cracker flavour BBQ ni. Ini paling murah la antara semua. NZD 2.90. Kongsi dengan Lily. Kira orait la tu. Sekarang ni kena berjimat. Elaun tak masuk lagi.

Aku ni jenis malas nak tengok ingredient. Asal nampak packaging meyakinkan, aku rembat terus. Lagipun, rice cracker je pun. Konfirm halal punya. Time break, aku dan Lily menikmati rice cracker tanpa peduli orang kiri kanan. Boss pun join sekaki. Lily yang pulun paling banyak. Last-last tinggal sekeping, dia simpan kat aku.

Kat sinilah still point nya. Lily tergerak hati nak check ingredient rice cracker ni. Hah. Amik hang! Flavour beef and PORK. Noooohh..Dah telan punya banyak sampai tinggai sekeping ja lagi, baru sedaq ada flavour babi. Masing-masing kelu. Tak tahu nak react macam mana. Nak gelak pun ada. Terus cari air teguk banyak-banyak. Konon nak hilangkan flavour babi dalam mulut.

Lily : Macam mana ni weyh? Aku dah telan banyak dah ni.

Aku : Samak la. Bubuh tanah dalam mulut, pastu kumur dengan air.

Lily : Weyh. Aku serius ni. Ko main-main pula. Kang tercekik tanah pula macam mana?

Aku : Nak cekik pa nya. Tanah campur air kan jadi soluble. Telan terus la tanah tu. Konfirm cuci.

Lily : Patutlah aku rasa mulut aku panas semacam je tadi.

Aku :Dan dan mulut panas. T_T

Setelah ditanya pada yang pakar, kesalahan kami itu dimaafkan sebab bukan disengajakan.Tak perlu samak apa-apa sebab dah masuk perut dah pun der. Moral of the story, lepas ni kalau nak beli apa jenis makanan pun, check ingredient dulu.

26 comments:

sI tEDI said...

kena tgk isi kandungan terlebih dahulu!

Zack!
poskan aku kucing sekor!
kucing aku mati lagi :((

[z@ck] said...

sI tEDI..
hah? mati lagi? feel sorry for you..

Asyraf Abdul Rahim said...

zack, ape rasanya zack?? haha :P

~eZmALiZa~ said...

hah??omg..ciannye..saba ye..pasni zack kene hati2 taw dalam pilih mknn..xpe..ALLAH Maha Mengetahui.. hee... :)

intan izani said...

pasni kene careful k...

[z@ck] said...

Asyraf Abdul Rahim..
rasa BBQ la..siyes x da beza pn..huhuhu

ezmaliza..
huhu.baiklah.

intan izani..
ye..silap diri sendiri juga tak check ingredient.. T_T

atty's said...

kty pun jadik takut nie..amik pengajaran jugak..

Secret Drifter said...

awk pun satu... baca la b4 beli... jgn tgk cover !!!!

mcm my case la.. cousin bagi chocolate n tgk2 ada arak...

nasib awk tak teruskan...

saya ada baca blog satu org Malaysia tu.. dia sedap makan babi...

hans said...

fuh menakutkan

~HANA~ said...

kat sini, nak makan apa-apa pun, tengok ingredient dulu. jangan main beli je. takut lama-lama tak disengajakan tu dah jatuh hukum 'sengaja'. sebab tak ambil berat untuk tengok ingredient. berhati-hati lepas ni ye =)

+MisZ NuRuL+ said...

bahaya betol. haha :P

ekyndelisya said...

pandainye kawan aku ni.
hang duk nz sayang
bukan jitra
tampaq dahi baru taw

Ilham Liyana said...

isy laaaa. lain kali tgk ingredient! ni bukan mesia.. haha.. takpa.. tak sengaja..

sasha* said...

eeeeeee geli.kalau i terpegang wallet kulit babi kt topshop pn i dh nanges2 gosok tgn ni kn plak termakan haha

a z z a said...

ohoo~thanks 4 dat moral..ceking2...

Whoopz said...

aiyorkkk... hati2 laen kali zack..

Hizami Rahim said...

wow.
that's okay.
bukan disengajakan.
hehe.
lepas ni berjaga jaga la.
hehe.
;)

Att Ashburn said...

ya Allah...
lain kali hati2 ye zack...
haha...nak kumur2 guna sabun taharah tak?
ada ni haha

Mysara Newrie said...

Hoho Kak Zack ! lepas ni kena berhati-hati lah yer ~ lepas ni kena cek bahan2 dulu

Judiene said...

erkk?? wth!
so, how's pork?? tasty?
;P

be careful next time ye..

HonEyBuNNy said...

adus..mmg bahaya neh...baik..chek dlu b4 makan..ehheh

@juera said...

klu termakan sblom tgok x pe..dimaafkan..tp kalu dh thu still mkn lg mmg berdosa la..take care after this..^____^

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

oit.. cepat muntah kan. hehehe

aina said...

tk sengaja takpe. len kali berhati hati (untuk saya juga) hehehe :)

Softtouch [Hanim] said...

bahay ni zack..pas ni kene lebih berhati2..cek dulu isi kndungannya

Rara said...

Pnh msuk stu kdai, pnye exctd tgk ksut lawa giler, bru sdar ad tag pig skin..muke mg xleh blah dh..mula wat gila lap2 tgn kt kwn knon nk kc ilang..haha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger