Online users

Follower

Tuesday, May 11, 2010

Mentor 4

Barisan Mentor

Aku ada tertengok Mentor 4. Ceh. Tertengok konon. Padahal memang nak tengok. Entah kenapa aku rasa kurang senang dengan character Mas Idayu dalam program ni. Aku rasa dia terlalu over. No heart offense ya peminat Mas Idayu. Mungkin dia rasa superior sebab dia dah pernah menang waktu Mentor 3. Jadi, orang pandang dia ni otai yang sangat hebat. Yup. Betul. Memang nampak dia cikgu yang hebat. Tegas. Siap bawa tali pinggang lagi. Dia ada trademark tersendiri. Cuma, bila dia buka mulut, mak aiii..Nas Ahmad pun terkulat-kulat nak balas serangan dia.Laser you all.Hahaha.

Barisan Protege

Aku tak puas hati kenapa Shaq boleh dapat markah tinggi untuk konsert pertama. Kalau dilihat dari vokal, Ila lebih mantap. Persembahan bersama mentor pun aku rasa Ila dan Joe Flizzow paling mantap. Terbukti Ila hebat apabila juri awam memberikan full mark untuk persembahan beliau berbanding dengan Shaq dan Nani. Joe Flizzow nampak happy gila time tengok markah 20 tu. Tapi sayangnya, juri bagi markah ciput ja kat dorang. Apa-apapun, Ila ada attitude time menyanyi. Joe pula mentor yang sangat down to earth. Cool dan relax.

Result untuk kumpulan A :

Shaq dan Mas Idayu - 42 markah
Ila dan Joe Flizzow - 33 markah
Nani dan Azmeer - 25 markah

Ha. Dah boleh jadi pengkritik rancangan realiti tv dah ni.

10 comments:

Whoopz said...

Mas idayu byk sgt berdrama.. X best.. X best.. Geli gwa.. :p

Peri PiA said...

mulot dia bkn lazer,dah nuklear hehe

btl2,Joe punya rap...salute :)

intan izani said...

totally agreed
joe mmg rapper yg sgt2 polite
suke tgk cara die treat & respect ila
tak macam mas idayu yg rasa die bagus sgt, tak suke

mmg sakit hati melamppau2
bile tgk mark shaq paling tinggi
tak faham betul
mmg jelas2 suara ila tu jauh lebih best

[s][u][e][h][a][n][n] said...

wah..kritikan hebat dari jauh tu....walaupun jauh ko tetap tau perkembangan cite kat mesia hihihihihi

y@n@ M!B said...

yeahh sy pn minat Ila gak..mmg tah pape shaq leh dpt markah tinggi..huhu~ *emo jap* =p

sI tEDI said...

markah untik metor shaq kot yg gedik tu

liyana aziz said...

strongly agreed... ila should get higher marks among them, she deserved it rather than shaq... x faham dgn m'sian yg vote shaq.. huhuhu..

Izzatul Ismail said...

naseb aku xminat sgt tgok mentor ni hehe

Kyuubi_85 said...

aku x pernah tgk mentor 4 ni. hari tu tebaca dlm newspaper dia siap suru ank muridnya stop msa prsmbhn. apakah?

Asyraf Abdul Rahim said...

aku sokong ila! :)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger