Online users

Follower

Wednesday, May 12, 2010

Mungkin dia tak tahu.

Satu perkara yang menarik untuk dikongsi bersama.

Donna pernah tanya Ching Ting kenapa dia tak pakai tudung sedangkan Lily pakai tudung. Then, Ching Ting said because she is Chinese and not muslim. Donna mula pelik. She pointed out to Logesh and asked Ching Ting what about that girl. The dark one. Ching Ting said she is Indian and not muslim. Donna bertambah confuse.

Mungkin Donna berfikiran yang semua orang Malaysia adalah beragama Islam dan memakai tudung. Mungkin juga Donna tak tahu Malaysia consists of three main races ; Malay, Chinese and Indian. Each races practice different religions. Mungkin dia tak tahu Malaysia ini multicultural country.

Mujur Donna tanya soalan macam tu. Kalau dia tanya kenapa ada muslim yang tak pakai tudung, nak jawab apa?

Hurmm.

16 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

speechless dowh..

Att Ashburn said...

janganlah pula keluar kenyataan, "susah kan kat sini bila orang tanya kenapa hari tu pakai tudung, hari ni tak"

percakapan kita boleh menjejaskan akidah..ingat2 sikit..

Adila Ady said...

eh..kenapa ye ada orang islam tak pakai tudung..?

jawapan cliche..

sy cuma jadi diri sendiri.

betul tak...?

Softtouch [Hanim] said...

mula2 akak baca,ingatkan dia akan tanya nape ade muslim yg xpakai tudung..nasib dia xtanya..kalu dia tanya harulah nk menjawab...

sI tEDI said...

dia suka bertanya.. dan kamu pandai menajwab :)

LORD ZARA 札拉 said...

yang bawah sekali tu kalau dia tanya agak sadis nak jawab kan zack?

cikgadis konfiuss said...

ish ish ish *sambil geleng2 pala

blh ka komen mcm ni? :p

RoSe_ViOleTE said...

aaa!! ape nk jawab ye kalau Donna tnye camtu??

urmmmmm....

angahpikah said...

aku suka kawan ngn cina. Some of them suka tanya soalan2 yg perlukan IQ yg tggi nk jwb.

1. Kenapa kena pakai tudung?
aku jawab: sebab tak boleh bg laki tengok rambut. Haram. Dosa.

2. Kenapa ada yang tak pakai tudung?
aku jawab: itu orang tak tau dosa punya lor..

3. Kenapa ada yang pakai tudung labuh?
aku jawab: itu orang yang agama tinggi. Baik punya org. Org mcm i ni tak baik sgt.

hahahaha. jujur tak jawapan aku?

Sharinginfoz said...

susah juga nak explain...

[s][u][e][h][a][n][n] said...

camne nak terangkan erk...huh..tol2 mencabar la

QisTina said...

hmmmm zack,
tina rase xyah mention races kat Donna tue.
just ckp dorang tue not Muslims.
sbb kalo pikir2 balik ade gak Chineses and Indians yg muslims.

=)

*f@ryh@* said...

emm soklan yg sgt susah nk jawab kalau ade muslim yg pakai n ade yg x pakai tudung ni..ia semua bergantung pada iman..pakaian symbolise our faith..

s A i F u L z A k W a N ® said...

ANDA DITAG

KLIK SINI

Roxy zai said...

=)..

such a good question..

kena fikir2 laa..=)

AkU said...

lempang laju2 je Donna tuh..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger