Online users

Follower

Thursday, May 13, 2010

Sedar tapi tak nak buat

Micro-teaching done. Essay LING tak start buat lagi. Padahal minggu depan nak kena hantar. Well. Once a procrastinator, always a procrastinator. Hmphh. Macam mana ye nak cakap. Certain people boleh buat kerja tanpa perlu di push. Tapi, ada juga yang kena tunggu sehari sebelum hantar, baru pulun nak buat. Ye. Merujuk kepada diri ini.

Aku pun tak tahu kenapa susah sangat nak start buat essay awal-awal padahal benda tu bagus. Tak la kita terkejar-kejar sangat nanti kan. Bagus sebenarnya buat essay awal-awal ni. Kita boleh minta kawan proof read dan ada masa untuk edit lagi. Aku sedar tentang benefit buat kerja awal tapi aku tak buat. Jadi baloq liat sangat. Tapi, bila tengok kawan-kawan yang lain dah progress banyak, mulalah gelabah ayam. Baru nak baca books of reading. Baru sibuk-sibuk nak cari online journal.

Kadang-kadang self-motivation aku jadi low gila sebab last assignment aku dapat C+. Semuanya sebab referencing yang macam hampeh. Aku rasa aku dah work hard untuk assignment tu dan aku rasa macam usaha aku tak dibayar dengan harga yang betul. Aku target dapat B. Alih-alih lagi teruk. Hmphh. Nak menyesal pun tak guna. Maybe ini peringatan untuk diriku untuk jangan ambil mudah benda yang kecil macam referencing tu. Tak apa. Still ada masa untuk improve diri sendiri.Chaiyok!

p/s : Awak, thanks for comforting me.

11 comments:

black_mel said...

itu ujian seorang student...teruskan berusaha..

.:lilylimelite:. said...

aku pun xfhm.referencing da wat camane wat tuk alin tp ngan ling ni..lain lak.entahla labu.huhu

pondokmerah said...

alamak kadang2 suka juga tangguh kerja kan... memang tak bagus..

ada van de kamp said...

awak... sy pn x siap lg

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

emm same la.. memang suke tangguh-tangguh keje. tak pernah nak berubah. pastu bile da nak anta sanggup tertonggeng-tonggeng tak tido malam.. sanggop menderita la kononnye kerana esemen. tapi naseb memang sentiasa baik la.. tak pernah dapat teruk esemen tu. sebab tu kot tak sedor-sedor nak bertobat.

Mohd Adziim said...

Referencing aku faham rujukan..ke ada maksud lain dalam course kau ?

Chik chuMeLL said...

chaiyok zack..!!tak pe,kesedaran di peringkat awal sgt bagus..u can do it..!!bangga dgn ANAK MALAYSIA!!ooppsss...teremo plak..hehe

syafawani said...

hmm..awal sem memg kunun nak berubah..cheh!sampai masa ja..ha hamikk..mata pon jadi kola bear sebab xtidoq!

hans said...

go go chaiyok

Asyraf Abdul Rahim said...

aku pun buat kerje last minit jugak. kbnykan melayu ni mmg suka wat kerja last minit ke?

zack! ko target lah A. baru leh dapat B. hehe.

hudadida said...

hehe bese la tuh..
try cari something yg bole drive n push u..ur parent for example..

p/s : ayat last tuh skema gile,da mcm cigu plak..hihi

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger