Online users

Follower

Saturday, May 29, 2010

Nak pilih elektif macam pilih calon suami

Agak serabut kepala otak aku ni nak memilih elective subject for next trimester. Dulu waktu noob lagi, pilih subjek Linguistics. Sekarang dah experience dah macam mana azabnya belajar subjek ni, terus nak tukar ke subjek lain. My oh my. Cukuplah daku tersiksa. Tak bernafas kot setiap kali buat assignment Linguistics. Language Learning process pun dah semput. Ada hati nak ambil Sociolinguistics. Huhu.

Bukan aku tak nak cabar diri aku untuk ambil subjek yang susah, cuma benda macam ni kena reflect kat diri sendiri juga. Kalau kita rasa mampu nak challenge benda ni, kita go for it. Kalau tak, jangan la cari pasal nak ambil. Kang menyesal tak sudah. Aku kalau boleh nak ambil subjek yang aku rasa sedap nak belajar. Yang aku minat. Macam Asian Studies. Tak pun Psychology. Religious Studies pun macam menarik.

Disaat aku menaip entry ni, keputusan masih belum dibuat. Last apply 4 Jun. Masih ada masa untuk fikir. Fikir Zack fikir!

p/s: Pagi-pagi lagi dah beratkan kepala otak pasal elective course ni. Kan senang kalau pilih subjek macam pilih makanan. T_T

6 comments:

Nur Su'aidah said...

fikir fikir!! dan gud luck dear! :)

hans said...

hohohoh
selamat memilih yg terbaik
aku pun pening nak pilih subject elektif nih

Peri PiA said...

all da best z@ck

Whoopz said...

Gud luck

princess hearty said...

pikir jgn tak pikir zack.. mie pun hampir terlupa kena pilih gak untuk next sem. huhuhuhu

Mard said...

as a person who holds a degree in Linguistics, I must say this: Sociolinguistic is not as bad as it looks.

Plus, since you want to be an educator, Linguistic subjects are good for you, aside from Sociology, Psychology, Syntax, Semantics, ESL, bla-bla-bla. and of course, the best of all... Linguistic Anthropology :-D

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger