Online users

Follower

Tuesday, May 25, 2010

Penangan sambal belacan akak.

Selain daripada kari, sambal belacan menjadi sasaran utama pelajar oversea. Orang cakap lepas kempunan. Aku dah warning awal-awal yang sambal belacan ni super pedas. Ambil sikit pun dah cukup. Depa bo layan ja. Tak pa tak pa. Kami boleh makan punya aih.

Akibat bo layan warning gua, lu tengok sendiri la.

Kepedasan.

Kepeningan.

Kemenangisan.

Mujur ada cocktail dan ais krim untuk cool down kan rasa pedas. Walapun pedas, ada yang tak serik lagi. Siap ada yang pesan untuk simpankan sikit sambal belacan untuk dorang.

p/s : Esoknya time pi kelas, ada yang mai bisik thanks kat aku. Sebab sambal belacan, dorang lawas dengan jayanya. Hahaha.

18 comments:

cikgadis konfiuss said...

eeiii buat org terliur!
mau rasa juga!
oke oke...jauh...
x pa la..
huhu

Whoopz said...

Yeargh.. Sambal belacan rawks..

Peri PiA said...

tgh lunch nasi bungkus ni,ade sambal belacan ;)

AcanCapik said...

kalau dah camtu punya dasat, mau tak pening kepala. boleh gatal2 kulit kepala tu...

Hizami Rahim said...

best wo pedas pedas tu.
fuhhh...
nikmat jelas terasa.
;)

Chik chuMeLL said...

perrgghhh!!!mesti yummylicious ko nya sambal belacan yang...huuuu..terliur dah ni..

Izzatul Ismail said...

sedap sambl belacan aih

puding roti said...

uh, tak tahan pedas sbb msti rs berdengung kepala n rs mcm nk pengsan. wuwu

Dee said...

pergh..pedas berdesing ke zack...itu yg buat kick tu..

[z@ck] said...

cikgadis konfiuss..
eyh..duk mesia lagi sonok..tiap2 hari dapat makan sambal belacan =P

Whoopz..
hahaha..rawks la smpi meleleh air mata hingus semua..

Peri Pia..
pergh..masyuk habis..

AcanCapik..
erk..gatal kepala bukan sebab kelemumur ka? hihi

Hizami Rahim..
yup..nikmat jelas terasa.

Chik Chumell..
bukan yummylicious..tapi pedaslicious..hahaha

Izzatul Ismail..
semua jenis makanan pastinya sedap..

puding roti..
i felt it too...tp nak juga makan.

Dee..
cabai sini pun boleh tahan pedasnya.

Softtouch [Hanim] said...

he he he..ade yg terkena buasir kang..tp lg pedas lg syiok..

[z@ck] said...

Softtouch Hanim..
hahaha..itu la pasal.. =P

LORD ZARA 札拉 said...

pergh!!

lapaq!!

[z@ck] said...

LORD ZARA..
pi makan weyh =P

Othman Juliana said...

kebetulan mmg tengah gila makan sambal belacan (dengan daun saderi- wonder pets rock!). kat uk dulu-seludup belacan/tempoyak naik flight, cover dgn serbuk kopi. part best&rasa hebat-lepas! oho!

[z@ck] said...

Othman Juliana..
hahaha..hebat! tok saya hantar belacan kena rampasdgn MAF.. T_T

Redbloodsnow said...

uuuwwaaaaa jeles nengok uols nelan sambal belacan. aku dh x leh dh nk mkn belacan belacan bagai nih. ulat resdung suke giler ngn belacan. sekali mkn, terus sampai ke tulang tulang idung aku gatal taw...sadis :(

[z@ck] said...

Redbloodsnow..
ha..malam kenduri ni..tak ada pun yg berpantang..kempunan punya pasal..yg ada resdung pn langgar pantang =P

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger