Online users

Follower

Monday, May 31, 2010

Risiko shopping online

Pagiku diganggu oleh satu ketukan kuat di pintu rumah. Disusuli dengan bunyi orang menuruni tangga dengan gelojohnya seperti dalam keadaan kelam kabut. Once aku dah terjaga, memang aku tak boleh tidur dah. Aku jenguk melalui tingkap sebelah bilik. Nampak macam ada orang tinggal kotak kecil.

Ha. Sah! Posmen hantar parcel. Tertanya-tanya juga milik siapa kotak itu. Oh. Milik hamba rupanya. Baru teringat last week aku ada beli long coat kat trademe. Dengan rakusnya aku buka kotak tu. Tak sabar oh nak tengok coat tu sama ke tak dengan yang di display kat website.Yeah.Sama dan it suits me well.Puas hati akak.

Satu risiko yang kita perlu ambil bila shopping online ni ialah tentang saiznya. Kadang-kadang tak semua jenis baju boleh fit dengan saiz yang kita selalu pakai. Macam aku saiz 8. Pernah sekali aku beli long sleeve online. Dia tulis saiz 8. Sekali bila dapat, elok-elok muat ja. Tak boleh buncit sikit konfirm nampak macam sarung cempedak. Natijjahnya, baju tu pakai sekali ja. T_T

13 comments:

Nur Su'aidah said...

ku belum pernah beli barang online. takut salah! :)

Sendra said...

cehhh..suspen je tajuk entry..ingat kan barang tu tak okey ke apa..haha

Jijahh @ f.k said...

wahh ... dah berjaya membeli long coat... soo nice ... nanti posing sikit K ...

chenta said...

nak tgk bajunye!

Omar said...

satu lagi masalah beli online ni bila barang yang dibeli langsung tak sampai kat rumah..huwaa..

Peri PiA said...

betul tu,risiko tinggi..akak pon penah dpt baju ngam2 bdn jer,mmg xpakai lagik :|

p/s-kalo tudung,shawl selalu beli :D

sarah shafie said...

pnah jgk beli skali..tp mcm x best je..sbb kita tk ley nk tau kualiti kain cmne kn??

AcanCapik said...

aku nak jual skirt, nak beli tak? =p

are-bue said...

belum pernah beli pakaian inline nie, takut x muat.

@juera said...

kalau bab pakaian mmg ak x kn beli ngn on9..

[s][u][e][h][a][n][n] said...

aku selalu beli online...dasar pemalas nak kuar hihihi

risiko mmg ada...kadang sampai lambat, saiz x ok n penah sekali koyak huhuhuhu

Chik chuMeLL said...

wajib ko tayang baju tu yang..hehehe...chik selalu beli beg on9..takut nk beli baju ni..uhuhuu

pssttt...ada award utk ko yang..

http://thegreatillusions.blogspot.com/2010/05/weeheeeeaward-lagiiiii.html

Judiene said...

blom pernah beli on9
tkot nak beli on9
tkot tertipu dgn yg dipaparkan dlm web
huhuhuuu~~

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger