Online users

Follower

Monday, May 31, 2010

Susu slim tak bermakna boleh kurus dengan cepat.

Sekarang dah pukul 11 malam.

Aku terpaksa habiskan susu slim sebab expiry date 1 Jun yakni esok yakni sebelum pukul 12 malam ini.Er. Slim disitu tidak bermakna minum susu ni boleh kurus dengan cepat. Slim tu refer pada reduced fat. Susu yang tak ada lemak. Ada separuh lagi kot baki. Sayang kalau biarkan basi. Aku ni jenis jarang nak minum susu putih ni. Jenis tak tahan bau susu putih. Bau lembu moo moo. Beli ni pun sebab hari tu buat baked macaroni kena pakai susu. Disebabkan ahli rumah yang lain kureng sikit bab minum susu ni, aku gagah juga telan.

To my surprise, susu sini sedap dan langsung tak ada bau lembu. Tiba-tiba jadi laju ja telan susu sampai licin botol tu. Boleh tahan. Not as bad as I expected. Tapi, kalau bagi susu yang fresh dari badan lembu, tobat aku tak minum. Geli. Ergh. Saya minum susu coklat saja. Susu juga kan?

Rasa macam orang kaya pula minum susu sebelum tidur. @_@

13 comments:

Drunbella Khoo said...

dutch lady susu coklat sedap.
i like.
:)

[z@ck] said...

Drunbella Khoo..
betul..me likey it too
=)

LORD ZARA 札拉 said...

sedap eks?

ku suka susu, tapi org kata susu boleh bagi gemuk~

ya ka Z@ck?

[z@ck] said...

LORD ZARA..
haa..kalau ko g minum susu formula baby..mmg boleh gemuk la..tapi kalau susu biasa..rasanya tak kot.

black_mel said...

x mampu nak minum susu lembu sblum tdo...mnum susu f&n jer..hehe...sedap ker?post la skit..

[z@ck] said...

black_mel..
tera' nak sampai kat hang, dan basi dulu..huhu

Hizami Rahim said...

bila minum susu kan,
rasa macam sihat je.
haha.
tiba tiba je lebih sihat daripada biasa.
;)

Whoopz said...

Aku minum nescafe tarik je.. Ada susu gak..
:p

Hazirah al-Barakbah said...

setiap hari isnin kat spital sultanah bahiyah adalah HARI TANPA SUSU!!! gila meroyan aku tak dpt nk minum teh ais masa lunch td!

Peri PiA said...

i lop milk :),white milk
UHT punya xde bau
betul yg ada bau,cth susu yg bangali juai mmg xtahan baunya hehe

mieza said...

aku pon before tido minum susu...kasik otak fresh =)

ishiko said...

salam.....

[z@ck] said...

Hizami Rahim..
agak la..rasa macam ikut program kesihatan pula minum susu tengah2 malam =P

Whoopz..
weyh..nescafe caffeing tinggi.tak elok untuk kesihatan!

Hazirah Al-Barakbah..
ye ke? apasal dia buat macam tu?

Peri Pia..
hahahaha..tau x pa.

mieza..
baguihnya =)

ishiko..
wasalam

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger