Online users

Follower

Thursday, May 6, 2010

Teringin nak masak guna oven.

Oyeh! Heater dah sampai. Besaaarr punya. Bila dah pasang heater ni, rasa macam panas sangat la pula. Maybe sebab bilik aku ni kecil ja. So, kalau buka heater minimum pun rasa macam panas gila. Ishk. Ada heater susah. Tak ada pun susah. Apa-apapun, bersyukur malam ni dapat tidur dengan selesanya. Tak perlu pakai sweater dah. Hehe.

Tengah mencari resepi baked cheese macaroni. Hurm. Tiba-tiba rasa macam nak memasak guna oven pula. Dah bosan masak guna stove. Wah. Aku memang fail bab bake-bake ni. Kali ni nak cabar diri sendiri masak guna oven. Kalau tak try, sampai bila pun tak tahu kan.Lagipun, tekak ni dah teringin nak makan benda alah ni. Google punya google, ada banyak versi nak buat baked macaroni ni. Terlalu banyak sampai tak tahu nak ambil yang mana satu. Ada juga aku tanya blogger lain pasal resepi ni. Just tunggu feedback dari dia ja sekarang ni.

Aku saja post kat FB pasal benda ni. One of my senior kasi respond baik punya. Siap kasi link ke blog dia lagi. Dia dah pernah buat before this. So, aku just nak ikut resepi dia la. Senang sebab ada gambar dan arahan dia clear. At least, kalau ragu-ragu dengan rupa makaroni yang aku buat, boleh refer balik kat gambar dia. Ada benchmark la. Hehe.

Tak sabar pula nak buat baked macaroni. Tapi kena beli baking pan dulu. Rumah akak non ado benda tu. T_T

9 comments:

Adziim said...

Harap oven tidak meletup.
He~

Admin said...

salam,pandai awak buat blog yer.org lama lah ni.nak buat potret dalam sulaman x?cubalah tengok kat http://mumcollections.blogspot.com .mana tau ada yg berkenan.saya ada follow blog awak.sudilah kiranya follow saya ek.TQ

syafawani said...

wahhh..teringin la bila baca..haha..oven brapa hengget ha?haha

Sharinginfoz said...

hmmm masak guna oven janji sodap kan

Buffered Earnings 2 Sekali

LORD ZARA 札拉 said...

zack, pas amsak, post gambar palk wei~

Peri PiA said...

wah,gud luck z@ck...ak oven pon belum beli ehehe,tingin juge ni

Whoopz said...

Mesti best.. Jgn lupa p0st kat bl0g..

Kapten said...

nak google apa tu baked maccaroni... tak pernah tau wujud makanan ni

[z@ck] said...

Adziim..
aku juga begitu.

Admin..
insya-Allah.. =)

syafawani..
entah..x penah beli.hahaha

Sharinginfoz..
tengah try nak guna oven..tak pernah try lagi ni.harap sedap la.heh

LORD ZARA..
ya..insya-Allah

Peri PiA..
jamu laki sis..hehehe

Whoopz..
will do so.. =)

Kapten..
err..ko bt2 tataw ke apa? huhuhu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger