Online users

Follower

Tuesday, June 15, 2010

Aku suka sudoku.

Aku suka sudoku. Dulu pantang ada sem break ja, mesti beli satu buku sudoku. Bosan-bosan duduk kat rumah, duk mengadap benda alah ni la. Boleh terjebak dengan sudoku after tengok Zul main.Mula-mula still tak faham sangat macam mana nak solve.Lama-lama, jadi kerja pula duk berebut satu buku dengan Zul. Masing-masing nak try buat.Kadang-kadang, bila dah habis satu buku, sanggup padam balik puzzle yang dah siap then cuba buat balik.Fanatik terhadap nombor.Tapi sesungguhnya percayalah, walaupun suka sudoku, math tetap lembap.5040-3300 pun lambat nak congak.Tsk.

Kat NZ pun masih aktif bersudoku-sudoku ini.Setiap minggu ada Salient. Salient ni macam Uni bulletin la.Dekat back page mesti akan ada column sudoku.Ambil Salient semata-mata nak buat benda alah tu ja.Content yang lain tak pernah baca pun.Pathetic gila.

Lepas ni dah tak gaduh dah tunggu Salient sebab dah beli satu buku Sudoku.Yeay yeay.Masa untuk julingkan mata dengan nombor.Jom sudoku teman-teman. =)

13 comments:

Peri PiA said...

akak serious xtau mende ni,blh ke?otak dah karat ni (T_T)

Hizami Rahim said...

wow.
zami ambil math.
tapi tak minat sudoku.
lagi pelik haha.
;)

farah rahim said...

dulu mse sekolah aku terer buat bende nih..skang aku dh bengap sejak masuk u..bler ngadap mende nih mesti blank..

YamMy said...

sudoku bez...
buat org pening2 lalat.. huhu

Ikemal said...

haha. aku pun suka main sudoku nih.

dlu kawan main aku kate x best.

skg ddah main bru tw.

tngk entri terbaru ak

Aksi Terlampau Lelaki bosan

http://epilogueloser.blogspot.com/2010/06/aksi-terlampau-lelaki-bosan.html

Rara said...

sumpah,byk kali try wat menda ni,tapi ttp tak reti2..hehe :)

Eazy Izzuddin said...

ku suka juga..
eheh

NUNU EERA said...

ske main jgk tpi 1 buku dari bulan 12 tahun lps xabes men lagi.. camne.?? heheh..

DILA is AZIE said...

dila juge! :)

tujuhhariseminggu said...

pernah hampir menyukai nye... tapi asik x dpt nak abiskan jer.. :p

aku gadis biasa said...

wah...
otak akn cerdas!
huhuhu....

:)

salam ziarah!

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

okeh.. akan cube satu ari nanti. mane tau bleh memasak sambil main sudoku ke kan. wah.. perasan hebat!

TiMmiE said...

i tagged u in a sudoku contest. ^^

http://anak-ummi.blogspot.com/2010/12/jom-main-sudoku-contest-by-luffy.html

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger