Online users

Follower

Tuesday, June 15, 2010

Ingat orang mengandung je ke tak datang bulan?

Ika : Akak, Ika dah tak mai period dekat 3 bulan dah.

Aku : Hoih.Hang biaq betoi.Hang mengandung pa.

Ika : Akaaaakk!

Aku: Habis tu hang dah bagitau kat Mak Su dah ka?

Ika : Dah bagitau dah.Mak ndak bagitau mungkin masalah hormon kot.

Aku : Oh.Ok.Hang jangan buaih sangat.Jangan duk gheja kangkang luas-luas sangat.Jangan duk main sukan kasaq-kasaq sangat.

Ika :Ok.

Aku : Baguih.

Normal ke bagi budak-budak yang baru datang period untuk ada masalah hormon? 3 bulan tak mai period dah macam orang mengandung dah aih.Hohoho.Aku memang kuat menyakat si Ika ni.Mulut jahat sikit dengan dia.Aku panggil dia si buncit.

Aku tak puas hati dia pakai semua baju yang aku tinggal kat rumah.Buat macam harta sendiri.Geram oh.Tapi kalau difikirkan balik, memang patut pun dia pakai.Kalau disimpan lama-lama pun, baju tu rosak.Tapi seluar jeans memang dia tak akan ambil sebab tak celuih dengan pinggang dia. Baju yang fit dengan badan aku pun dia tak boleh muat sebab dia buncit.Kalau berani pakai la.Hahaha.

Sebenarnya tengah berapi lagi ni bila dapat tahu dia pakai baju aku.Lagi bayang lagi sakit hati.Hmmph.

13 comments:

Zarpeno said...

hahaha kojaq2.hehe

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

kesian ika zack.. ko ni cube jgn dibulinye budak tu..

nyna said...

biasa lah tu bru2 period hormon tak stabil lg.
nyna dulu mula2 tu 7 bulan tak dtg period.mau menangis dibuatnye.
hehe

aMoR said...

hohho bru ku tahu

sI tEDI said...

menurut firasat aku. ianya normal!

yg ikhlas,
Dr. Tedi

Peri PiA said...

hehe mcm akak dgn adik2 perempuan akak,marah2 pon pakai juge..baju u baju i jua =))

biase tu,kwn akak pon tuuut dia xmenentu

@juera said...

3 bln x dtg period x normal tu..pi suh dia bt check up la..

Frodo Baggins said...

wa rasa beliau kene makan aiskrim bnyak sikit.


>>___<<


baju lu cantik'
tu psl bliau pakai
kalau x cantix, watpe pakai kan?
wooohooooo wa syak bj lu lawa2
tahniah!! wakakkakaka

aLya said...

huhu..cm sme kes je..
aly mse f1 dlu lg la..
periOd x dtang 6 bulan..hahaha
kne g klinik mkan ubat ag..huhu

[z@ck] said...

Zarpeno..
apa yang kuang ajaq zarip oii..

Oshinz d senorita..
aku tak buli dia.itu cara aku mengeratkan silaturrahim dgn dia.hahaha.

nyna..
oh.ye ke.ok.kalau benda tu normal, tak apa la. =)

aMoR..
tau pa?

si tedi..
terima kasih doc!

Peri Pia..
hahaha..tak boleh terima org ceroboh property saya.

@juera..
erk..yg lain ckp ok.

Frodo Baggins..
hohoho..memandai ja hang ni frodo.baju aku x lawa.dia kebas sebab muat dgn dia.

aLya..
oo..ye ke..lamanya x period..huhu

::NaS:: said...

normal je tu 3 bulan.maybe masalah hormon.sebab utama stress kot.
tp kalo budak2 yg baru awal period lagi la normal tu rasanya.
aku baru je jumpa doc,pasal masalah period la.tp malu pulak nak cita kat sini.hehe

neway nice blog! :)

@rE-LonG said...

Ooh..mCm pesen kT dlu la..
mSe tu kT kene first period mse form 3 tgah tahun kot....pastu xkene smpai la naik form 4 baru kene balik..


xda pape kot..lgpn smpai sblm kawin aritu..period xpenah tetap..maintain je..haha!!yg best, da bsar2 dpt pose penuh..hihi

Att Ashburn said...

biaselah..1st time dtg period, mmg takkan stabil die punye time period tu..so dont worry..

zack, same la..adik att kan sume bende die pakai..geram btul haha...asal geram, att gelak? haha... so, utk mengelakkan die pakai baju dan Krim rambut att terutamanya, att dah mintak my mum pos.. haha..kedekut betul!

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger