Online users

Follower

Wednesday, June 16, 2010

Rambut gugur.Pasrah.

Aku ada masalah rambut gugur dari dulu lagi.Sampai sekarang aku tak jumpa lagi shampoo yang betul-betul sesuai dengan rambut aku.Banyak produk dah aku guna.Dari rejoice, sunsilk, palmolive, dove dan yang latest Silk. Haram satu produk ni pun tak suit dengan aku.Kadang-kadang aku redha ja rambut gugur.Malas nak tukar shampoo sebab outcome dia sama juga.Muka pasrah.

Bila mai sini lagi satu masalah pula datang.Kelemumur banyak sangat.Sebelum ni aku tak pernah ada kelemumur.Maybe ada cuma tak sebanyak sekarang.Gatal toksah duk cakap la.Everytime nak menggaru kepala.Nak shampoo selalu pun tak boleh.Nanti botak kepala aku.Dah la rambut sejemput.Huhu.Fikir nak kerat bagi pendek terus.Malas dah nak menjaga rambut.Sedih oh setiap kali sikat rambut, segenggam rambut gugur boleh dapat.Sobs.

Jangan suggest Yun Nam hair care kat aku.Aku tak mampu. T_T

6 comments:

Yoa Ngadenin said...

Dari pengalaman akk sendiri n bebelan amoi salon tiap kali potong rambut,,here are few tips:-
1.Guna dandruff concentrate shmpoo. Clear/headnshoulders/etc etc
2.Shampoo dua kali setiap kali. At least 3xseminggu(klu da x sempat sgt). memula buh shampoo siket n basuh dlm 2 minit-->bilas-->then buh byk siket n basuh dgn konsentrasi lebih siket dlm 5minit or lebih. Buih akan lebih pekat time ni. Best gilak.
3.Never scrath ur scalp with nails..big no no. guna hujung jari tok ramas.
4.guna conditioner kat ujung rambut je. Jgn buh byk sgt smpi abis keliing 1 kepala. klu blh jgn touch the scalp la.
5.ni agak penting -->make sure rambut kering sblm pakai tudung.
6.kurangkan mknn bergoreng dan jajan.
7.sebulan sekali wat treatment dandruff kat salon. tak berapa costly la wak..60++gitu. depends on brands they use. ask for quotation first.
Selamat Mencuba.

[z@ck] said...

Yoa Ngadenin..
whoaa..million thanks sis =) part makanan bergoreng tu yg susah nak avoid tu.hahaha

Cik Daryll Raihana said...

haaaa.
got da same probs tuh
tapi dh beransur pulih
google for midori secret energy power tonic
utk wat spray kt kulit kepala.
hihihi

Miss Hirose said...

bagus la explaination yoa..

Peri PiA said...

same la :(,akak just lumur kepale dgn limau nipis @ limau purut jer kalo rajin...bagi bersih sikit kulit kepale

Rara said...

Yoa dah bg comment yg sangat bguna..gud info for me to yang ada mslah dandruff ni..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger