Online users

Follower

Wednesday, June 30, 2010

Cuci rumah.

Today is going to be a busy day.Kena cuci rumah sebab esok RA nak datang buat inspection.Agak cerewet juga sebenarnya Uni Hall ni.Stove nak kena tarik ke depan, fridge pun kena tarik ke depan.Cold storage nak kena kosong.Ada ja benda dia nak bagi kita rasa susah.Hampeh.So far, senior cakap even sekemas mana pun rumah kita, dia akan cari juga satu mistake untuk buat kita tak dapat full deposit.Ergh.

Nasib baik bilik tak include dalam borang inspection.Dia just nak tengok common room,hallway,dapur and kitchen.Mat saleh tak suka lantai bilik air basah.Pernah sekali member yang duduk kat Edu House kena sound sebab lantai bilik air basah.Come on la.You can't avoid from spilling water on the floor.Even kalau basuh tangan pun, memang air akan tumpah atas lantai.Kita mana biasa bilik air kering.Dah nama pun bilik air, mestilah basah kan.Entah apa-apa la mat saleh ni.Tapi apakan daya, kita ni menumpang negara orang.Menyewa dengan orang.Terpaksa la ikut kehendak dorang.Kang cakap besar kepala pula kan.

Mujur inspection satu sem sekali.Kalau tiap-tiap minggu, die die.

8 comments:

ciare (^_^)v said...

selamat mengemas..make sure xdak sape masuk toilet b4 inspection.bg kering sket.hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah harus mengemas secara berjemaah nie..hehhehe..zack habaq kat depa nak bilik ayaq kering tunggu orang xda kat umah seminggu la..balik tue kering la bilik ayaq tue...hahahahahaha

Nur Su'aidah said...

selamat mengemas!! :)

intanurulfateha ❤ said...

bole jd bakal isteri neh
rajin ngemas ;p

Whoopz said...

pergh.... bersih bersinar-sinar...

Queen M said...

haha..rajen nya hg pirah.. :P

Softtouch [Hanim] said...

ye ker..cerewetnya RA tu..die die..he he he

PinQib said...

ak harap ko bjaya dapatkan deposit tuh yer.. kongsi ler skit..


Jum singgah belog Pink!

Cute tu hodoh!

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger