Online users

Follower

Sunday, June 13, 2010

Episod rindu

Merindui sesi berbuka puasa bersama keluarga.Anak dara wajib masuk dapur tolong masak.No watching tv or SMS ing! Tak payah nak melawa masuk dapuq.Satgi busuk balik.

Merindui sesi konvoi.Semua chop nak naik kereta mewah.Kereta cikai tak laku.Kalau yang drive si anak muda, habis tinggal kereta lain kat belakang.Speed tak beragak.Lepas tu kena pot pet pot pet dengan tok.

Merindui sesi hang out bersama super duper cool cousins.Bermain boling, pekena char keow teow depan SMJ, tengok movie entah apa-apa.Bergosip tentang hal keluarga.Siapa patut kahwin dulu, kenapa tut dan tut tak sebulu dan macam-macam lagi.

Merindu mereka. Last photoshoot besar-besaran dibawah sinar matahari terik.Susah gila nak kumpul semua anak beranak.Ada yang duk kat dapur, ada yang duk dalam toilet.Tok refuse tak nak pakai tudung.Nak tayang rantai.Teet.

Merindui rumah ini.Akan padat bila tiba musim cuti dan perayaan.Panas di waktu siang dan sejuk diwaktu malam.

Merindui satay bakar sendiri.Huwargh!

Konfirm tahun ni depa beraya lagi sakan.Sob sob sob.Jangan lupa pos baju raya kat aku sama weyh!

8 comments:

Nunady said...

Wah , bestnye hepi famili....famili belah ayah lebih ramai , tepaksa kena amek jauh , makanye tak nampaklah muka ...hahahahaha...sedih..

intan izani said...

rindu tu anugerah..
moga jadi pembakar semangat
;p

nursarah said...

tak apa zack, raya lain kali masish ada. nnti jangan lupa buat salam perantau. masuk paper ke. kenangan tu.

cikkiah said...

wohh...best famili besau!

AcanCapik said...

bestnya, cousin umur dekat2, ramai lak tu...

Othman Juliana said...

zack, dah mcm entry nak sambut raya je ni. posa dah ganti? ngeh3x.

Peri PiA said...

alolo,cian dia

Att Ashburn said...

same, sama. kalau convio, kena naik kereta mewah, yg sporty sporty sikit haha.
phrase dont judge a book by its cover terbukti betul.. abg att kete corolla lama.. tapi dalam..uih, siap ade lcd tgk video lagi hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger