Online users

Follower

Sunday, June 27, 2010

Ini yang terakhir.


Tempek gambar lagi.Hohohoho.Agak tak tahan, sila close blog ni ye. Last day of TE.Err.Actually, aku takut juga nak ambil gambar budak-budak ni.Takut cikgu dia marah.Dalam kelas pula tu.Time dorang tengah belajar pula tu.Hoho.Nak publish pun fikir 2 3 kali juga.Tapi, niat aku suci murni.Bukan nak sabotaj dorang.Just nak tunjuk macam mana environment kat sini.Tak ada niat jahat kan? Kan kan kan.So, kira halal la bubuh kat blog ni.

Thorndon School adalah sekolah tertua di Wellington.Establish since 1852. Dah lebih seabad kan.

Bilangan pelajar hanyalah seramai 240 orang yang terdiri daripada banyak ethnic. Maori, Pakeha, Samoan dan international students.School decile 10. Memang bukan calang-calang sekolah.

Yaw yaw.

Pelajar bebas berpakaian.

Budaya membaca dipupuk dari kecil.Seawal usia persekolahan iaitu 5 tahun.

Erk.Tebalnya buku kamu Ali.

Nanti kalau dah ada anak, nak pupuk dari kecil supaya rajin membaca la.Jangan jadi macam mamanya.Sangat malas nak membaca.Blogging je kerjanya.Tsk.

Ini edisi terakhir TE.Kalau ada story best, aku cerita lagi.For the time being, kita tukar topik la pulak naa.Aku pun cemuih jugak asyik nak cerita pasal TE ni.

10 comments:

Sharinginfoz said...

memang ceria betul diaorang ni.....

Segmen Blogger: Velasrizal

[z@ck] said...

Shharinginfoz..
yup =)

yusuf mujahidin ™ said...

sehat zack?

[z@ck] said...

yusuf mujahidin..
sihat =)

[Miss Eriqa] said...

zack.. rasa cam salah je guna 'dekad' tue.. huhu... rasanya 'abad' lebih sesuai koo as dekad=10years and abad=100years..

black_mel said...

bebas jer pakaian diorg kat sana....

[z@ck] said...

Miss Eriqa..
hahaha..dah agak dah salah..konfius abad dgn dekad..i stand corrected.

black_mel..
yup

Att Ashburn said...

aha. nak clarify mcm att ke? hahaha....

tujuan kite suci murni betul tu haha..

zaza said...

suke tgk enviroment diorg... anak aku nnt pun nk ajar anak dri kecik rajin mbaca.. hehe.

bleh teman mama dia pegi library slalu.. bace novel2 seram.. hehe

Peri PiA said...

mcm prof bdk bj biru tu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger