Online users

Follower

Sunday, June 20, 2010

Kos perjalanan dari Welly train station ke SkyCity Queensgate.

Dah lama sebenarnya pasang niat nak pi Lower Hutt ni.Jealous tengok kawan yang lain dah jejak kaki kat sana.Dah la ada shopping complex besaq.I mean real shopping complex.Kat Welly ni tak ada shopping complex.It's more to single store yang bersepah-sepah kedudukannya.So, bila dapat tahu kat sana ada shopping complex, adrenalin memecut laju nak pi nak pi.

Kami naik train kat Petone.System down kat Welly, so semua train dari Welly digantikan dengan perkhidmatan bas.Kiranya kami naik train kat tempat lain.Tiket kalau buat group punya lagi murah.Group up to 4 person NZD 25 for return ticket.

Train macam KTM Malaysia kan.Tapi sumpah lagi laju dari KTM.Hahaha.

Yeay.Dah sampai dah kat Waterloo Station.Tak rasa lama sangat perjalanan sebab naik bas kemudian tukar train.Dari sini, kami naik bas lagi sekali untuk ke SkyCity Queensgate shopping complex. Tambang NZD 1.50 sahaja.

So, total up kos perjalanan pergi balik ialah :

1) Tiket train untuk seorang : RM 7 (since kami 7 orang)
2) Tiket bas untuk ke SkyCity shopping complex : RM 3 (pergi balik)

Total= NZD 10 sahaja.

Motip buat kira-kira ni? Heh.Bajet macam rancangan Destinasi Bajet pula.

7 comments:

Hapiz Rahman said...

kali pertama jengah. anda punyai sesuatu yang sangat menarik untuk dkongsi.. :) hahaha ayat aku skema..

zaza said...

dh lama xtravel...huhu...
tunggu la aku sembuh nnt, satu dunia aku jln2...
versi jeles... weee~

AcanCapik said...
This comment has been removed by the author.
Sharinginfoz said...

seronoknya kat overseas... hmmmmmmm teringat masa dulu dulu

Segmen Kenali Blogger

yusuf mujahidin ™ said...

salam z
ape kabo?

buat la satu entry ttg tempt2 makan best kt nz..hahaha

asik soping je..

aku suke makan2...kehkehkeh~

jg diri

Whoopz said...

Bajet jgn x bajet.. Silap bajet bleh terlingkup wei.. :p

Peri PiA said...

tips bgs2 :)

berbaloi2

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger