Online users

Follower

Thursday, June 17, 2010

Ololooo..Comel.


Olololoo.Comel.

Kami dibahagi kepada 5 kumpulan. Aku sekali dengan Hashrul dan Farah. Kami dapat kelas level 1 & 2. Budak paling kecil sekali.Syok syok.Perbezaan paling besar antara Malaysia dan New Zealand, dorang start sekolah waktu umur 5 tahun.Umur 3 tahun dah masuk kindergarten. Awal kan? Umur 5 tahun dah pandai membaca dan menulis short sentence.Kagum sekejap.

Beratur untuk masuk hall.Ini level tinggi sikit.Pre-teen =)

Kebetulan hari ini dorang ada fitness class.Ala-ala pendidikan jasmani.Cuma dorang punya style, semua berkumpul dekat dalam dewan dan ada budak dari level 5 or 6 yang akan conduct session tu.Pasang lagu dan menari.Happening gila. Cikgu pun turut buat sama. Kami pun terkinja-kinja menari dengan depa.Hahaha.Effective learning occurs when teacher involve in the activity together with the children.Toksah nak rasa malu menari macam orang bodo sebab benda ni motivate student untuk buat sama dengan kita. Alaa.Dah nama pun mengajar budak-budak.Kena la into character kan.

Who let the dogs out.Woof woof woof! Hahaha.Dorang play lagu tu time ni.Tu yang gambar gegar tu.Tengah aktif menari.

Kelas dorang.Colourful kan =)

Bersambung lagi.

10 comments:

Rara said...

beshnye kalau kat malaysia pun ada kelas macam tu.. :)

Peri PiA said...

Ceria,memang comel

aMoR said...

perh mcm kt malaysia jer....

huhu...nnti nk jadi guru tadika laa

nk ngjor kt oversea..

En iLham said...

pergh
memang comel
budak 5 tahun dah tau buat sentence
kagum sungguh

AcanCapik said...

bagus la cara diorang. patut diimplimentasikan kat sistem pembelajaran kat malaysia ni...

Judiene said...

comel comel comel bdk2 tuh
tp comel lg zack kan
kan kan kan??

XP

nani said...

patut la bebudak sane tak ponteng sekolah. sekolah mcm playland!

Whoopz said...

Zack.. Ramainya dak ketot2.. Umuq brapa? N hang memang nampak tinggi bersama bdk2 tu...

Izzatul Ismail said...

budak2 tu mesti lg seronok tgok ckgu mude2 aje hehe

aLya said...

serOnoknye!!
nnt leh wat vdeo cg2 dance lak..hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger