Online users

Follower

Monday, June 7, 2010

Rahsia maintain berat badan

Ok. Ada orang cakap aku dah ok macam ni. Just terlalu conscious dengan body sendiri. That's women stuff yang memang tak boleh dielakkan. Setiap masa nak kena timbang berat dan bila naik satu kilo, riuh meraung satu rumah. Terus nak skip makan.

Tapi, aku tak macam tu.Er..ada la juga macam tu kadang-kadang.Tapi, selalunya aku makan ja apa yang aku suka dan tak pernah menyesal bila berat badan naik. Ini mungkin agak jijik untuk ditulis. Tapi, aku nak buat pengakuan macam mana aku maintain berat badan.

Beraklah selalu. Maybe it will only work for some people yang berat badan senang naik dan turun. Aku pernah buat eksperimen sebelum dan selepas berak. Lets say berat badan sebelum aku berak ialah 56 kg. Lepas berak, jadi 55 kg. Sungguh oh. T*** berjumlah 1 kilo! Banyak tu.

I'm a toilet person. Wah. Jijik pula guna toilet person.Haha.Tapi itulah kebenarannya. Housemate dah tahu dah siapa yang selalu bangun pagi masuk toilet. Aku la tu. Kuat makan dan kuat berak.Maybe sistem pencernaan aku terlalu kuat bekerja siang dan malam. Kadang-kadang right after makan, dah terus buang.

Aku tak perlukan pisang untuk membantu proses lawas. Serious shit.

p/s: Tapi, kadang-kadang berak tak membantu dalam proses pengurangan berat badan. Depends on jenis makanan yang diambil.

12 comments:

Pais Chaos said...

aku dah makin gemuk ni..mcm mana skang? huh

Whoopz said...

Sekilo ta*k? Hish.. Byk tu..
Adeh.. Gwa loya.. :p

Hizami Rahim said...

wakakaka.
i'm not a toilet person.
cewahhh.
;)
bagus la.
takde la anda cepat gemuk kan?

Peri PiA said...

pagi2 toilet mmg kwn baik akak juge =))

noor afzan said...

aduuu...
petua tu berkesan kat awak je kot zack..?

Izzatul Ismail said...

header baru tu zack hehe cun!

~fisha~ said...

tidak kunafikan!!!!!

Drunbella Khoo said...

bekesan untuk i juga.
:)
muka toilet.
dulu kalau time studi, pukul 9am jer mesti hilang takda dlm kelas,
sbb pergi toilet.
boleh pulak bajet kul 9am jer everyday.
wakakakaka.
^___^

I_Hate_Lolipop said...

aku berak pun tetap jugak gemuk..makin bertambah2..haih~

sizukaDeboss said...

cool eyh.metabolisma tinggi.argh jeles:P

Mawar_berduri said...

metabolism zack kuat tu yang proses pengahdaman cepat .....wa..alangkah bestnya kalau jadi macam tu ... huhu :(

Softtouch [Hanim] said...

akak plak bkn toilet person..ssh nk buang air besar. Kdg2 perlu ubat..tu sbb akak gemuk..:)

zack sama mcm asben akak, suka berak..lepas mkn je pg toilet..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger