Online users

Follower

Monday, July 12, 2010

1 Syaaban : gelabah ganti puasa

Sedar tak sedar dah masuk bulan Syaaban dah.Kejap ja dah nak masuk Ramadhan.Ha.Time ni aku la paling gelabah nak ganti puasa.Hohoho.Style last minit punya ganti.Alang-alang tak makan apa lagi pagi ni, aku terus niat ganti puasa.Memang dah aim nak puasa hari ini sementara boleh.Tapi iman tak kuat juga sebab ada roti kat atas meja.Duk tenung punya lama.Sabar je la.

Kelebihan berpuasa di perantauan, buka puasa awal.Pukul 5.10 petang.Hehehe.Aku malas fikir pasal raya sebab aku tahu konfirm aku sakit hati punya tengok family beraya sakan nanti.Dengan konvoi semua.Argh.Tak mahu fikir.Yang aku tahu, tahun ni raya mungkin ada kelas.Mungkin tak ada kelas.Tengok juga jatuh hari apa.Welly maybe awal or lambat sehari dari Malaysia.

Macammana agaknya beraya kat Welly.Hurm.

9 comments:

Cik Yayang said...

Selamat berjihad mngantikan puasa di perantauan yer..

Salam kenal dari cik yayang..
Suka baca ur blog, simple, sempoi dan menarik..:-)

Att Ashburn said...

raya jatuh hari jumaat. att free. jom pergi melantak kat open house hehe

StingRay said...

Ha..apa lagi..

Buat la rendang burung kiwi.haha.

Miss Izah Mohamed said...

i pon belom abis ganti.. ahaksss

black_mel said...

hurm..owh rendang,owh ketupat..owh lontong..masa takbir raya ramai2 kat masjid paling best..dapat jumpa atuk,opah kat kampung..nnti kalau umah atuk masak dodol,umah sebelah buat lemang,diorang tukar2...bestnya nak raya ni...leh jumpa sedara mara lagi...owh raya....hehe...panas x?

kathy jem said...

alamak pose dh nak dekat ni..nk kena start ganti pose dh ni...huhu

deus X machina said...

nasib baik aku puasa penuh, keh keh

Nur Su'aidah said...

ku tak abes lagi ganti

Asyraf Abdul Rahim said...

tak balik m'sia ke zack raya nanti?

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger