Online users

Follower

Saturday, July 24, 2010

Cantik bila bertudung

Aku suka tengok style orang pakai selendang sekarang ni.Macam-macam jenis.Ada yang belit atas kepala, ada yang belit leher,bak kata semua jenis belitan dan simpulan ada.Sangat jealous tengok orang cantik.Pakai apa pun cantik.Kat sini ada ramai juga student dari Somalia.Yang kulit hitam tapi muslim.Hari tu time dalam prayer room, aku terpandang la sorang minah ni tengah pakai selendang.Unik oh.Balik rumah aku try la nak tiru macam dia.End up jadi baby bibs kat leher.Macam ni haa.Huhu.Fail!

Dongga weyh dongga.

Teringin nak belajar cara pakai selendang.Tapi tak semua cara kena dengan mukaku ini.Kang silap belit, muka jadi dumpling.Harharhar.

Ini lagi complicated rasanya.Aku berani bet banyak layer.

Cantik kan.Oh oh.Like like.

Dah bosan dengan koleksi selendang sendiri.Nak cari yang baru tapi....Eceh ada tapi pula tu.Kena tunggu kawan balik Malaysia dulu.Pesan banyak-banyak.Hehehe.

“Dan hendaknya mereka itu tidak menampak-nampakkan aurat dan perhiasannya kecuali terhadap suami atau ayahnya.” (an-Nur: 31)"

11 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

aku lagi main pakai tibai je~
tapi kalau sedara2 aku yg meman duduk kat Jeddah, Mekah, memang tak bleh lawan dia punya belit~

lawa je tudung tu walaupun dorang tak guna pin~ T___T

[z@ck] said...

LORD ZARA..
ha..tu la pasal..macam mana haa nak pandai belit2 ni..

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

baik baik zack. kang terbelit leher. hihi.

[z@ck] said...

Oshinz d senorita..
hahaha..baiklah

sizukaDeboss said...

ak ske tgok ko pkai slendang zack.inner syria tu ngam je dgn muke ko.kalo ak habis memang bulat muka.haha.

[s][u][e][h][a][n][n] said...

tgk orang pakai cantik..nak buat sendiri dah ghupe apa ntah huhuhuhu

neesa_jun said...

memang syantek............

[z@ck] said...

sizukaDeboss..
konfirm lepas ni aku ulang pakai slendang dgn anak tudung syria ja.pantang kena puji!

suehann..
yup yup..tak reti kan.

neesa_jun..
=)

Peri PiA said...

cantek ;),akak memang kurang bakat dlm bab lilit2 shawl ni

Cik Yayang said...

Hui..bab belit2 ni mmg idok laie la reti nya..rasa cm pelik semacam lak bila sendiri buat, tp tgk org lain pakai, segak jer la pulak kan..

[z@ck] said...

Peri Pia..
tak pe sis..kat youtube byk tutorial.tgok kat situ ja.hehe

Cik Yayang..
hahaha..atee..belajar leee..ihihi

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger