Online users

Follower

Saturday, July 24, 2010

Selesa dengan slang utagha.

Ada seorang makhluk Allah ni ada tanya kat formspring, aku ni cakap Kedah ka dengan semua orang.Jawapannya ialah Ya!

Hahaha.Dah selesa dengan slang utara.Memang susah nak hilang.Mana taknya, dibesarkan dan mendapat pendidikan semuanya di Kedah.Even kalau bercakap dengan orang yang baru start kenal pun dah terkeluar bahasa utara.Awal-awal maybe macam control sikit.Takut orang terkejut.Lama-lama rasa rimas sebab rasa tak puas.Rasa macam palsu.Bantai kuaq bahasa utara teruih.Lega cek.

Nak ber 'aku ko' ni lagi satu hal.Tak reti.So, siapa yang kenal aku tahu la aku memang cakap 'aku hang' even dengan perempuan pun.Maybe dalam chat ye la kot nak ber 'aku ko' tapi depan-depan, tak ada maknanya.Bunyi macam kasaq kan?Tapi sebenarnya tak pun.Dah terbiasa macam ni sejak azali.Tok pun ber 'aku hang' dengan aku. So, kira normal la tu.

Aku just akan ubah panggilan aku kepada Zack bila bercakap dengan orang tertentu sahaja.So, no offense kalau aku panggil ampa 'hang' sebab itulah nature orang Kedah.Peace yaw.

12 comments:

Cik Ayen said...

cek pon suke hang ckp slank kedah!
nyaman je rasenyaa..

molmolla said...

aku leh campur2!! hahaha :D

syafiqa-belle said...

Salam Insan Tinggi. Nak tanya lah, "kami hampa" tu tak sama eh dengan "aku hang" ? erk saya org Selatan..heheh

cool lah hang..

ada van de kamp said...

switch code susah aa. hah

Judiene said...

i don't mind
hehehe
i've got few friends from utara
even my mom pn org penang!
XP

Drunbella Khoo said...

betul.
rasa semacam pulak bila cakap aku ko neh.
dah dok biasa cakap aku hg jak.
ahaks.
:p

[z@ck] said...

Cik Ayen..
hoh..ada rasa nyaman naa..hahaha..aku rasa berangin

molmolla..
bagus.flexible

syafiqa-belle..
wasalam..erm..sama ja cuma 'kami hampa' lebih lembut dari 'aku hang'

ada van de kamp..
yup yup..

Judiene..
tapi awat hang tak bunyi lagu org utagha pun? celup kot..hahaha

Drunbella Khoo..
heh..betul..rasa semacam.

Peri PiA said...

tak pa,tak pa

pahgam(faham)..hehehe

Cik Yayang said...

Dulu2 mmg selalu sangka kan org uthara ni kasaq cakap nya...sekali...dpt keluarga org uthara daaa..lelama dah ok dah, la ni duk pakat nk belajaq pulak cakap depa..:p

[z@ck] said...

Peri Pia..
bagus =)

Cik Yayang..
hahaha..ya ka? baguih la.mana nak pi tau kot kot nanti sis plak jadi orang utagha celup.=P

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

Pasai apa hang tak sebut nama aku yang tanya? Haha!

neesa_jun said...

tak pa aih!

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger