Online users

Follower

Saturday, July 24, 2010

Tips up trafik style Insan Tinggi

Cara nak up trafik :

1) Blogwalking.Ini semua orang tahu.

2) Ping blog kat GengBlogger.Seriuosly ini memang membantu untuk maintain trafik blog.Lagi satu tempat nak ping blog ialah kat Innit Nuffnang.Ini pun bagus juga.Jangan kedekut nak nang post orang lain.Selalu selalulah chat dengan orang kat dalam innit ni.Beramah mesralah dengan blogger yang lain.Hehehe.Ada lagi website nak ping blog? Habaq mai kat aku.

3) Update selalu.Kalau tak update, mana nak datang trafik kan?

4) Selalu reply komen yang dorang tinggal kat blog.Ini tanda kita hargai readers kita.Ini kadang-kadang aku pun tak terbuat.Tapi selalu aku reply after a day entry tu keluar.Kalau datang roh malas tu, dua tiga hari juga baru nak reply.Huhu.

5) Selalu buat backlink dalam entry.Ini yang aku kureng buat.Depends on entry juga kan.Kalau buat entry prank, memang banyak la backlink blogger lain.Kalau cakap pasal personal, memang tak ada backlink melainkan backlink entry lepas-lepas.Hohoho.

Sekian tips dari saya.Ada nak tambah? Silakan.

p/s :Tak confident nak buat tutorial sendiri lagi sebab diri sendiri pun terkedek-kedek belajar dari blog lain.Huhu.

10 comments:

sizukaDeboss said...

tengs zack for the tutorial.tibe kan.erm tutorial silent game bile?:P*ak xsabar2 kan*haha~

Sharinginfoz said...

thanks for the tips

[z@ck] said...

sizukaDeboss..
hahaha..akan ku buat tutorial silent game nanti..

Sharinginfoz..
no worries =)

hans said...

yups
betul lah tu tips2 hang bagi tu


Perjalanan Semalam Ialah Hari Makan Sedunia

Judiene said...

i really need this kinda tips coz blog aku rse cm kureng je traffic
habis idea dah nak lajukan traffic
btw, what do u mean by backlink??

[z@ck] said...

hans..
=)

Judiene..
backlink tu macam ko bubuh link dalam entry ko yang link kan mana2 website.selalu org letak link blog orang lain..macam tu la..

hazman aka species1980 said...

Kalau ade budget.... iklankan kat blog yang femes dan trafik tinggi

kisahsensasi said...

sekali sekala ... buat post entry yang agak kontroversi... atau tajuk yang reverse psikologi.... huhuhu

Peri PiA said...

ooo kat GB xblh ping blog la z@ck..nape eh..

lagi 1 tu ape?infinit ??langsung xtau hehe

thanks z@ck

[z@ck] said...

hazman aka species1980..
thanks for the info bro! =)

kisahsensasi..
hahaha..betul betul.untung2 trafik melonjak naik.

Peri Pia..
itu pun macam GB gak.Cuma under nuffnang.Tak boleh ping? Sis dah daftar blum? tekan kat button 'rumah'.nanti dia akan lead to ping blog. =)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger