Online users

Follower

Tuesday, July 13, 2010

Effect ubat mabuk

Effect ubat mabuk.

Aku tak tahulah sistem badan aku ni elok lagi ke tak pasalnya everytime jalan jauh sikit, aku telan ubat mabuk.Bagi aku, ubat mabuk dengan pil tidur lebih kurang ja effectnya.Fungsi pun lebih kurang sama.Satu tak nak bagi pening sebab tu bagi tidur.Yang lagi satu tu pula tak boleh tidur nak bagi boleh tidur.Dua-dua tidur.Bukan nak kata la.Siapa yang travel dengan aku memang bosan habis la.Duduk tak sampai 30 minit dalam bas dah buat taik mata.Memang kalau hang partner sebelah aku, tak ada maknanya hang nak ada teman bersembang.Hohoho.Cakap la hang sorang-sorang.

Aku pernah juga try tak nak depends on ubat mabuk.Konon kental la dapat tahan daripada motion sickness.Tapi memang tak boleh der.Badan tiba-tiba rasa panas.Rasa tak selesa sangat.Padahal kat luar tengah sejuk beku.Boleh pula aku tanggal jaket.Hang tengok effect motion sickness aku.Teruk kan? Sebab tu kena telan juga ubat mabuk.Huhuhu.Yang peliknya kalau travel naik kereta sendiri, tak ada pula nak pening lalat mabuk segala.Aiyoh.

p/s :Ubat mabuk dah habis.Kena restock buat bekalan di hari tua.

6 comments:

Zuriana bt Saad said...

kite same kes la awk..sy pun camtu la, kalau travel jauh sket mesti tdo je kejenye sebab mkn ubat mabuk:)

hans said...

hang jarang makan ubat kut
tu la mabuk2 sikit tu
hohoho

Kamsiah said...

ala bucuk bucuk...sleeping beauty tu...

Rara Nasiha said...

beza jugak kita ni. kalau jalan jauh2, lagi excited je bijik mata ni tengok pndangan luar.

Dee said...

naik flight x mabuk ke?

kak dee xleh tidurlah dlm bas..susah sgt..kecuali kalo ngantuk sgt2..selalunya kak dee lyn tgk pemandangan kt luar tingkap sambil dgr radio pakai earphone..atau kak dee baca buku..hehehe..

syafawani said...

ubat mabuk penting..kalu xdak muntah ijo kang..aha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger