Online users

Follower

Friday, July 30, 2010

Harga tiket balik.

Ada yang request nak tahu harga tiket balik ke Malaysia.FYI, aku baru beli one way.

1) Wellington ke Gold Coast - Pacific Blue (NZD 254 including 20 kg check in baggage)

2) Gold Coast ke Kuala Lumpur - Air Asia ( NZD 233 including meal and 11 kg check in baggage)

Total up = NZD 487

Actually, kalau ikut hati, tak nak ambil yang check in baggage.Just nak balik lenggang kangkung ja.Tapi mengenangkan ada some gift yang nak bawa balik ke Malaysia dan barang tu boleh tahan juga beratnya, ambil je lah.Kang duk bajet ringan sekali timbang terlebih kilo, buat naya ja.

Yup.Air Asia tengah buat sale sekarang.Sebab tu aku celapak beli terus.Bab nak balik ke NZ pula, nak tunggu time matta fair.Untung ada rezeki, boleh dapat murah.Kalau tak ada, kena gamble cari sendiri la.Ini pun sebab akak Wan nak tolong tengokkan tiket. Sebab tu beli one way dulu.

Nasihat aku kepada yang ubah fikiran last minit nak balik, sila terjah website AirAsia sekarang.Hahahaha.

12 comments:

Raihanna said...

wow...
bestnya.....
=)
selalu beli online ke??

..Aku Sendiri.. said...

NZD 487 bersama an bpe RM ?
:D

[z@ck] said...

Raihanna..
ni first time kot beli online.hahaha

Aku Sendiri..
dalam 1+++

noor afzan said...

bape harga lam ringgit msia tu zack?
hoho~

cuti bape lama?
sampai lepas raya ye?

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

gift untuk aku ade tak? ahahaha.. kidding je.

sizukaDeboss said...

zack kan.hoooo~dah ak takde duit nih.sadis je rse.nak balik jugak!!takpe takpe dduk sini mncari rezeki.tibe kan.haha~

Softtouch [Hanim] said...

selamat pulang...byk masa lagi tu nk cr yg murah bila nk balik nz nnti

Hariz said...

Jangan Lupakan Gift Pada Sayae :p
hehehe

New Entry Prof-Hariz
Kenapa Mama Perlu Berbohong?

hans said...

walaweh
banyak hadiah ke hang bawa balik Zack?
aku punya hadiah ada x?
haha

P/S : Buku Yang Saya Paling Suka Baca Adalah Buku Teks!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

welcome home...macam2 ada kat malaysia..hahahha motip cam zack bukan orang malaysia ja kan.. :P

♥♥♥zakiah♥♥♥ said...

selamat pulang ke tanah air ye zack...:)

eDdY said...

toksah duk pikir pasal harga dlm rm..
yg penting leh balik m'sia..hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger