Online users

Follower

Tuesday, July 20, 2010

Jadi pengait rambutan pula

Sekarang musim rambutan pula kan.Si pengutip durian dah tukar job jadi pengait rambutan pula.Jealous oh.Semua jenis buah ada kat kampung dia.Pagi-pagi lagi dah dapat message.Memang pelik sebab jadah apa dia nak bangun awal pagi macam ni.Selalu matahari pacak atas kepala baru nak buka mata tu.Rupa-rupanya geram tengok rambutan dah menguning.Pokok pula rendah.Duk sibuk mengait rambutan.Ini bikin gua panas.Mana aci makan rambutan sorang-sorang.Nak juga.

Orang Kedah tak panggil rambutan tapi motan.Hahaha.Love being Kedahan.

16 comments:

sI tEDI said...

i lapp moktan!!

[z@ck] said...

si tedi..
me too!

molmolla said...

hahahaha. cepatlah balik mesia!! :D

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

motan? da macam mutan pun ada. haha.

Whoopz said...

Sape la si pengutip durian aka pengait rambutan ni.. Agen cia?

emieysandra said...

tgk rmbutan, rinduu kg kt kelantan tu..kumpul rmai2, mkn mOktan(rambutan)..huhu

~_^

[z@ck] said...

molmolla..
lambat lagi..huhuhu

Oshinz d Senorita..
hahaha..mana ada..ko je yang pikir mcm tu

Whoopz..
CIA? Hahaha.Lawak2.

emieysandra..
klantan pun panggil moktan gak ka?

syafawani said...

haha moktan..being a Kedahan is superb..keh3

Ilham Liyana said...

buah moktan sedap!

Dee said...

buah motan sedap tp xleh makan..sejuk..nti kena asma..setakat sebijik leh ar..hehehe..

MsXeRoZ Nicole said...

ah rindu sia~ buah rambutan yang paling sedap ialah yang dekat Sg lembing, Kuantan saga. Isinya gemuk gemuk dan tak lekat kulit biji. Rindu saat saat indah dengan rambutan tercinta T_T

Useriez said...

eeerrr, buah durian org kedah panggil apa??

suezen said...

hehehe...ok lah tuh jd pengait buah

Softtouch [Hanim] said...

alahai cian zack..xpe nnti akak suh pengait rambutan tu pos pg NZ..hehe he

Asiah Termizi said...

Sedap gila zack. Dah sampai sakit tekak dah asyik dok makan buah2 je. Hueheuehue.

[z@ck] said...

syafawani..
yup yup.. =)

Ilham Liyana..
sapa tak makan moktan memang rugi

Dee..
sis ada asma ek..huhu..take care tau

Msxeroz Nicole..
ye ke? wah..kenalah pergi kat sana kalau nak merasa rambutan kan =)

Useriez..
deghian.. =P

suezen..
lagi best kalau jadi jutawan =P

softtouch Hanim..
ahahaha..baiklah

Asiah Termizi..
ko memang nak kasi aku berapi kan T_T

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger