Online users

Follower

Saturday, August 14, 2010

Al-kisah jiran bawah rumah

Jiran bawah rumah aku orang Malaysia juga.Baru pindah masuk this sem.Akak post-grad sambung buat master kat sini. Tinggal berdua je dengan anak lelaki dia.Hubby dan baby tinggal kat Malaysia.Kesian juga dengar dia cerita.Dia rindu teruk kat baby girl dia.Ye lah.Baru 3 tahun kot baby girl tu. Kalau aku pun, rasa macam seksa jiwa raga terpaksa berjauhan. Nak pula dengan anak.Kalau dengan hubby boleh tahan lagi kan. (Erk...ye ke boleh tahan? )

No wonder la setiap malam aku dengar bunyi Skype.Deraih nak mampuih.Tot tot.Bunyi video call pun kuat.Dia cakap kadang-kadang teremo depan laptop tengok baby girl dia berceloteh.Olololoo.Aku faham perasaan dia.Eceh.Bajet macam pernah ada baby je kan nak faham faham.

Kalau aku la kan, aku lebih rela sambung study kat Malaysia dari berjauhan dengan family sendiri. 3 tahun bukannya kejap der.Lama kot.Kalau baby tu, dah boleh berjalan dah kot.Hubby pula, dari clean cut, terus berjambang berjanggut, shave balik pun tak habis lagi study.Huhuhu.

Tak pun, kalau nak sambung study, sila sambung time diri masih solo.Senang sikit.Biaq la kahwin lewat pun asalkan ekonomi diri dah kukuh.Baru syok kahwin.Bahahahaa.

5 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~

ku nak sambung belajar lepas sah jawatan~

so, bleh buat secara legal~

kih3~
doakan aku ya zack syg?

Zarpeno said...

apa yg tak tahanya tu?

hujan maih di ngri orang.hujan batu kat ngri sniri.walaupun batu tapi ianya masih bes.

Whoopz said...

ko memang terer pasal bab2 rindu2 ni zack.. hahah.. dulu aku ada la jiran bwh rumah.. skrg xde dah.. kiri, kanan n depan je..

Ain Suka Biru said...

berkorban lerrr
hahahaa

eDdY said...

mungkin rezeki nak smbung blajar tu baru mai...
xper la..kena berkorban sikit..(^^)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger