Online users

Follower

Sunday, August 29, 2010

FB dah tak selamat

Nak ole-ole dari New Zealand? Meh join Raya Sakan Contest.Klik [sini]

Bilangan kawan di FB semakin ramai.Bila makin ramai, kena la buat friend list.Senang nak kelaskan kawan tu dari mana.Ada yang dari sekolah rendah,MRSM,maktab,blog dan ada juga si anon yang entah dari mana kenal aku.Tengok mutual friend tak ada.Ini memang spesis bahaya sikit.Berlambak kot anon dalam friend list.Tunggu masa nak kena buang ja tu.Selagi tak ada masalah apa-apa, aku remain anon dalam FB.Kalau tiba-tiba aku kena pedajal, memang terus delete tanpa belas kasihan.

Almost everyday ada friend request. Aku check dulu before approve.Bukan demand cuma kena berhati-hati.Sekarang FB dah tak selamat. Banyak sangat orang duk buat taik.Sebab tu aku private FB. Walaupun tak kena kat batang hidung sendiri, aku ambil pengajaran atas apa yang berlaku pada orang lain.Tercalar maruah beb.Kita pun kena beringat sama.Jangan sesuka hati upload gambar, publish status merapu.Tak semua orang suka.

Burrp..alhamdulillah.Kenyang buka puasa.Hehehe.

17 comments:

Danial Ikhwan Jaafar said...

betul tu. sekarang ni orang pakat add je. bahaya tu. entah stalker mana entah. hahaa.
facebook dah ada privacy settings tu, gunakan sebaiknya. heee

[z@ck] said...

Danial Ikhwan Jaafar..
haha..mmg aku guna privacy setting itu sepenuhnya =)

JaJa'Z said...

teringin nak add zack..tapi takut orang ignore jek..hehhehe

nabilah abd rahman said...

betul2..jangan sesuka hati bago orang tengok profile kita...nak approve orang pun kena tapis dulu..

fmunyraz said...

faaza da 158 friend request yang x aprrove kat fb.
ehehehe. walaupun da common friend still xnk accept coz x bape kenal and rapat.

eiysya zasya's said...

i trus reject jek mana2 anon yg xkenal tuh.. xpk pjg.. xkesah laa fren ckit je pun dalam fesbuk tuh.. bkn ada award pun, ye dakk?? haha~

Kap said...

tak ada fb.
tak ada komen :)

RUBY said...

betul tu..stuju sgt...siap ada mamat2 indon mana ntah yg rajin nak add2 bagai nih!!tanpa fikr panjang trus klik ignore...seram lah nak accept!

Fatin Aliyya said...

taw xpa.kdg2 takotgak nk approve enth mai dr mn org tue kn.hhu

aqilah said...

betul !

░♥si lampu neon♥░ said...

yeke weh? aku approve je kot..sebab nak pomote blog je..aku dgn fb tak kamceng. so aku belasah je laa

RoSe_ViOleTE said...

betullah! menakutkan...!
saye nie pulak ade habit suke2 jek letak ape yg dirase dlm hati nie kat status.huhuh.kene buang nie sikap cenggini.heheh.

btw, ade add zack, tpi lum approve.
mcm dh kene ignore jek(kot).kui3~~~
*xpe2...saye phm tuuu...heeheee~*

Malek Ku said...

tau xpa...mmg bhy pun..even dh ignore pun still nk add lagi...pmpn xpa...ni lelaki!

wanie m'nJ said...

ckp psl kwn fn ni,saya pnh terkena kak zack..
time tu saya blurr2 lg,men approve je sape yg add,pikir dpt la tmbh kwn la kononya.
one day tu,ada sorg mamat pakistan ni add saya.
smp la dia tego saya through chatting kat fb tu n mcm2 ayat yg kuang ajo dia tny.
bullshit gle!!
saya dari x pnh sebut word yg 'x manis' tu,dgn slumber saya hamburkan kat dia.
mmg biadap!!
lps tu,ape lg,block la!!!
hambek kau!
smp skrg,rs nyesal men approve je.
klu laki2 tu,mgkn kena msk saringan dulu kot,tp klu yg perempuan tu ,x pe kot...

Peri PiA said...

z@ck syg,mmg pown bahaya kan
kadang2 akak terpk misi pengasas FB tu ape ye

byk sgt bahana FB ni

akak syg nak buang,sebab nak jumpe kwn lame

kenal z@ck hehe

PinQib said...

prng gune fb wat bunuh3

eDdY said...

betol2...
fb pon dah bahaya dah skank ni...
kalo nak letak gmbar pon kiter kena pikir betol2...
silap2 nnt ader org guna gmbar kiter tuk wat mende2 x elok..huu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger