Online users

Follower

Monday, August 2, 2010

Imam Muda

Aku baru tengok Imam Muda.Baru first episod dah meleleh air mata.Touching teruk pasai apa entah.Ya la.Pengisian program tu sangat mendalam.Kalau nak di reflect dengan diri aku, rasanya macam aku ni besaq kuman ja.Rasa rendah diri sangat.Memang la kita ni perempuan.Tanggungjawab yang dipikul tak seberat kaum lelaki. Tapi as Muslim, kita patut tahu semua ilmu agama.Kita patut belajar.

Sekarang mungkin tak nampak function kita belajar benda tu.Nanti bila dah kahwin beranak pinak, baru kita sedar ilmu agama tu penting.Tanggungjawab kita dah berubah.Kita ada anak kecil nak kena didik.Aku kalau boleh tak nak la bakal anak aku terikut dengan budaya yang tak sihat.Tak nak la dia terlalu teruja dengan hiburan entah apa-apa.Cukuplah mak dia ni yang gila kat benda-benda lagha' tu.Kita dah merasa effect buruk hiburan zaman sekarang.So, jangan la terlalu biasakan budak kecil dengan benda mengarut.Apatah lagi 10 years ahead.Lagilah banyak cabaran.Dunia makin canggih.

See..dah macam mak beranak 4 dah aku ni.Gila optimistic kan.Hahaha.

7 comments:

princeduyong said...

ye ye buat panduan hari mendatang...

KASIH AYAH

Peri PiA said...

tu la..malu juge..Iman Muda Asyraf memang...

super duper bgs rancangan ni,boom !dah popular show ni..dunia laur tgk online

nabilah abd rahman said...

betul tu..kena da banyak pengetahuan agama..nnt kalau anak tanya tentang agama,tak kan nak diam ja kan..at least bolehla explain sikit-sikit kat dia..lagi pun dunia sekarang semakin teruk..so,kena buat preparation dari sekarang...

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

hahaha.. betul tu. aku setuju. bukan senang nak membesarkan anak-anak. hish.. zaman da berubah. makin mencabar.

sI tEDI said...

meleleq ayor mato mase tgk episod kat umah org2 tua

marinahunny said...

salam adik tinggi,

baru skrg berjumpa blog ni. ari tu terjumpa dah, baca punya baca, eh best la blog ni. pastu x ingt url. cari punya cari x jmpa. last2 jumpa jg..

hohoho study elok2 ye..

[z@ck] said...

princeduyong..
kalau tak fikir dari sekarang, bila lagi kan.=)

Peri Pia..
saya suka tgok Asyraf tu sebab dia pekat cakap utara.feel like so close to my hommy..hehehe

nabilah abd rahman..
tu la..kena penuhkan ilmu agama dari sekarang..bila lagi kan.

Oshinz d senorita..
yup.eyh eyh..ko pun macam mak beranak 4 juga la.hahaha

si tedi..
tak tengok lagi episod tu.ok.noted.after this kena sedia tisu.

marinahunny..
thanks sis *malu*

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger