Online users

Follower

Monday, August 2, 2010

Ramadhan makin tiba.

Alhamdulillah, selesai sudah ganti puasa.Dugaan berpuasa kat sini tak seteruk kat Malaysia.Mungkin kat sini cuaca sejuk, so tak ada la terasa dahaga sangat.Tapi bila buka puasa tu, macam dinosaur la.Kerja menyumbat ja sampai lewat malam.Biasalah,winter (memang suka salahkan cuaca bila tak dapat stop makan).

Ramadhan dah tak lama dah.Tak dapat bayang macam mana suasana lecture hall nanti.Kebanyakan yang ambil subjek ALIN ialah budak Malaysia.Elok pula kelas habis pukul 5 petang.Berbuka dalam pukul 5.30 petang.Selalunya kalau kat Malaysia, 1 jam before berbuka masing-masing sibuk beli lauk kat bazaar Ramadhan.Kat sini, non ado.Masak sendiri la beb.Tak masak, makan luar.Tapi jenuh la tiap-tiap hari nak pi town semata-mata nak buka puasa kan.Dah la sejuk.

Lepas Ramadhan, Syawal.Huwa!!!

13 comments:

marinahunny said...

selamat berpuasa buat adik tinggi..jgn pose yang yuk bangun pagi bukak periuk ye..hahaha

[z@ck] said...

marinahunny..
hehehe..slamat berposa juga buat sis..mana main yang yuk ni..hahaha

velasrizal said...

kena standby megi byk2 ni..

Blog AkU dAn SeSuAtU Dah Ada Fan Club ?

[z@ck] said...

velasrizal.
tu la..hahaha..

Dee said...

moga dpt beribadah dgn tenang walau di perantauan..

[z@ck] said...

Dee..
amin =)

Hasrol Nizam said...

balik ke raya nanti tu?

Tak mahu semua, jangan buang semua

Peri PiA said...

Ah Lan Wahsalan Ya Ramadhan

[z@ck] said...

Hasrol Nizam..
tak balik..raya haji insya-Allah balik =)

Peri Pia..
ya..selamat datang..kia ora ramadhan =)

eDdY said...

selamat menyambut ramadan al mubarak...

[z@ck] said...

eDdy..
you too =)

zai said...

wahauu tak sabaq nak tunggu ramadhan, bulan puasa rasa lain .
lain macam mana ? rasa insaf sikit kot.betoi dak ?

[z@ck] said...

zai..
betoi =)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger